Bilgisayar Programcılığı Hakkında Bilgi

umutcan85

Hectopat
Katılım
20 Kasım 2013
Mesajlar
97
Selam 2 yıl Bilgisayar Programcılığı okumayı düşünüyorum bölüm hakkında bilgi verebilir misiniz ve iyi üniversite kötü üniversite farkı var mı ?
 
Benim bölüm hakkında çok fazla bi bilgim yok ama 2 yılı bitirdikten sonra dgs adlı bir sınav ile 4 yıllık bilgisayar mühendisliğine geçebilirsiniz. İyi bir üniversitede okumanızın geçiş yaptıktan sonra faydası olur. 2 yıl boyunca almış olduğunuz dersleri saydırabilirseniz 2 yıl daha okuyıp mühendis olabilirsiniz.
 
Selam 2 yıl Bilgisayar Programcılığı okumayı düşünüyorum bölüm hakkında bilgi verebilir misiniz ve iyi üniversite kötü üniversite farkı var mı ?
İyi üniversiteler tabi ki var ve ayrıca teoride iyi olan eğitim görevlileri pratik de çok zayıflar.Öğrenim görmeye başladığında ne demek istediğimi anlıyacaksındır
 
Şuan okumaktayım fakat gösterilen şeyler bildiklerimin yanında çerez diyebilirim. Çok eski güncel olmayan bilgiler gösteriliyor. Öğretmenlerle hatta konuştum sebep olarak herkesin lisede bilgisayar bölümlerinden çıkmadığı için böyle basit gösterdiklerini belirttiler. (Ama ben hiç öyle sanmıyorum :D) Eğer bölüm hakkında bilgiye sahipsen git 2 yıl paşalar gibi gez eğlen ortalaman yüksek olucak zaten son sene de DGS'ye çalışıp mühendislik veya öğretmenlik ile sonuçlandırırsın şahsen ben öyle yapmayı düşünüyorum.
 
Marmara Üniversitesi-Bilgisayar Programcılığı iyidir. Bu bölümü okurken mutlaka bölümle ilgili bir işte çalışın. Deneyim çok önemli. Çok yüksek diploma notuyla mezun olup, hiçbir yerde deneyim kazanmadan, işe girmek imkansız gibi.
 
DGS ile daha iyi yerlere gelebilirsin. Kendini geliştirir isen çok daha iyi olur. Okula gider iken iş bulup çalışmanı öneririm. Programcı olmak istiyor isen sürekli pratik ve geliştirme yapman gerek. Okuduğun okul önemli. Ama okulun yanında kendini geliştirmen gerekli.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı