Bilgisayar programciligi için İngilizce klavye kullanmak mantıklı mı?

Telmogram

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar programciligi okudugumdan ve yazilima ciddi bir ilgim oldugundan simdiden alismak için İngilizce klavye kullanıyorum. Yazilimci hocalarima soruyorum, sizce mantikli bir harekette mi bulundum yoksa bos ve alakasiz bir heves mi?

Sağ taraftaki normalde "ü ğ i ş ç ö" gibi karakterlerin yerine yazılımlarda sıkça kullanılan işaretler var biraz mantıklı olabilir ama İngilizce klavye kullanmadan da yazılım yapabilirsin yani.
1617749193620.png

Sağ taraftaki normalde "ü ğ i ş ç ö" gibi karakterlerin yerine yazılımlarda sıkça kullanılan işaretler var biraz mantıklı olabilir ama İngilizce klavye kullanmadan da yazılım yapabilirsin yani.
Eki Görüntüle 961581
Cok fark ediyor hocam cidden, cok daha hizli ve rahat oluyor.
Az once denedim, henuz alismama ragmen iyi hissettirdi.

Eki Görüntüle 961581
Görseldeki klavye size mi ait hocam? Mümkünse link paylaşabilir misiniz?

Bana hiçbir etkisi olmuyor. Sadece grave accent diye bir işaret var, klavyemde numpad olmadığı için her seferinde internetten kopyalamam gerekiyor. İngilizce klavyelerde o işaret var mı bilmiyorum.

Ömrün boyunca kullanacaksan sana hız katkısı sağlar. Elini kısayollar ile karakter oluşturmak için cins şekillere sokmamış olursun.

Çok da önemli bir şey değil. Türkiye'de yaşayan ve uzun yıllardır Türkçe klavye kullanan birisi olarak zamanında denedim. Kod yazarken güzel ama Türkçe yazarken güzel olmuyor artık.

Bazen Türkçe karakter sorun çıkarıyor ve sen yanlışlıkla Türkçe karakter kullanınca dakikalarca nerede hata yaptım diye uğraşıyorsun. Bence bu işle sabah akşam uğraşıyorsan klavye değiştir işin kolaylaşsın. Hem bazı noktalama işaretleri daha ulaşılır konumda oluyor.

Bana hiçbir etkisi olmuyor. Sadece grave accent diye bir işaret var, klavyemde numpad olmadığı için her seferinde internetten kopyalamam gerekiyor. İngilizce klavyelerde o işaret var mı bilmiyorum.
Var da siz Alt Gr + virgül ile yapılan işaretten (`) bahsetmiyor musunuz? Numpad gerektirmiyor ki. Hatta numpad'in neresini kullanarak yaptığınızı merak ettim. Sakın bana Alt + 123 gibi şeyler ile yaptığınızı söylemeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı