Bilgisayar Programcılığı için üniversite önerisi

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar. Sınav sistemi gittikçe kötüleşiyor. Zaten ben PC programcılığı okuyacağım, Bolu abant üniversitesi var Balıkesir, koceli ve Bolu seçeneklerim var yardımcı olur musunuz? Sıralama berbat ama aile sıkıntı zaten yazıp kendimi geliştireceğim.

mezunuyum dgs ayrı dert 2 yıllık olarak iş bulmak ayrı dert IT olarak bile iş bulamıyorsun piyasanın durumu zaten ortada programcılık dümdüz yazacağına başka bir bölüm yaz gerçekten lisans veya tyt puanınla. açıköğretimde de okursun programcılığı boşuna vaktini puanınını harcama

İstanbul harici her yeri seçebilirsin pahalı olduğu için. Fakat yerinde olsam bilgisayar ile alakalı bir bölüme uğraşmazdım.

Neden?

mezunuyum dgs ayrı dert 2 yıllık olarak iş bulmak ayrı dert IT olarak bile iş bulamıyorsun piyasanın durumu zaten ortada programcılık dümdüz yazacağına başka bir bölüm yaz gerçekten lisans veya tyt puanınla. açıköğretimde de okursun programcılığı boşuna vaktini puanınını harcama
Hocam bütün bölümler bu şekil yazılımı yapabilirim diye düşünüyorum?

Neden?

Hocam bütün bölümler bu şekil yazılımı yapabilirim diye düşünüyorum?

Hocam elbette yapabilirsiniz yazabileceğiniz daha iyi bir bölüm yoksa veya başka bir bölümü okumak istemiyorsanız sizin tercihiniz. Benim önerim programcılığı direkt YKS üzerinden tercihte bulunmamanız zaten kendinizi geliştirerek bir yere gelebileceğinizi düşünüyorsanız mümkünse başka bölümlere de bakmaya çalışın yani direkt programcılık yerine yönetim bilişim tutuyorsa ona bakın mesela ya da diğer bilgisayar bölümlerine matematik gibi yakın alanlara, sadece ön lisans olarak kalıp sonrasında daha iyi bir diploma için yine sınavla veya başka şeylerle uğraşmayın diye diyorum. Puanınızı değerlendirebileceğiniz daha iyi bir bölüm varsa lisans veya ön lisans bunu okuyun. Açıköğretimden ikinci üniversite şeklinde de okuyabilirsiniz yine programcılığı. Ben de 2021 de 380 bin yaptım sayısalda 300 bin barajından ötürü bilgisayar mühendisliği tercih edemediğim için programcılık okudum stajımı bile zar zor bir bilgisayarcıda tamamladım. Kariyerde İŞKUR'da bir sürü yere başvurdum IT için bile 1 görüşmeye girebildim sonra da geri dönmediler. DGS gibi bir düşünceniz olursa da sonrasında YKS'de iyi bir sıralama yapmak için uğraşacağınız kadar uğraşmanız gerekir. O yüzden puanınızı değerlendirebileceğiniz daha iyi bir bölüm yoksa veya başka bir bölüm okumak istemiyorsanız yazabilirsiniz yine istediğiniz gibi.

Hocam elbette yapabilirsiniz yazabileceğiniz daha iyi bir bölüm yoksa veya başka bir bölümü okumak istemiyorsanız sizin tercihiniz. Benim önerim programcılığı direkt YKS üzerinden tercihte bulunmamanız zaten kendinizi geliştirerek bir yere gelebileceğinizi düşünüyorsanız mümkünse başka bölümlere de bakmaya çalışın yani direkt programcılık yerine yönetim bilişim tutuyorsa ona bakın mesela ya da diğer bilgisayar bölümlerine matematik gibi yakın alanlara, sadece ön lisans olarak kalıp sonrasında daha iyi bir diploma için yine sınavla veya başka şeylerle uğraşmayın diye diyorum. Puanınızı değerlendirebileceğiniz daha iyi bir bölüm varsa lisans veya ön lisans bunu okuyun. Açıköğretimden ikinci üniversite şeklinde de okuyabilirsiniz yine programcılığı. Ben de 2021 de 380 bin yaptım sayısalda 300 bin barajından ötürü bilgisayar mühendisliği tercih edemediğim için programcılık okudum stajımı bile zar zor bir bilgisayarcıda tamamladım. Kariyerde İŞKUR'da bir sürü yere başvurdum IT için bile 1 görüşmeye girebildim sonra da geri dönmediler. DGS gibi bir düşünceniz olursa da sonrasında YKS'de iyi bir sıralama yapmak için uğraşacağınız kadar uğraşmanız gerekir. O yüzden puanınızı değerlendirebileceğiniz daha iyi bir bölüm yoksa veya başka bir bölüm okumak istemiyorsanız yazabilirsiniz yine istediğiniz gibi.

Hocam 4 yıllık lojistik okuyabilirim mezuna kalıp YBS kazanırım ama ben 4 yıllığa sıcak bakmamaya başladım gidip mezun olup beş parasız eve geleceksin askerlik vs bilmiyorum çok aradayım 2 yıllık lojistikte var Eskişehir'de çıkar ama ben dediğim gibi istiyorum bir yandan da PC programcılığı sıralama çok fazla istemeyen bir bölüm ortam kötü olur diye bir korkumda var

Hocam 4 yıllık lojistik okuyabilirim mezuna kalıp YBS kazanırım ama ben 4 yıllığa sıcak bakmamaya başladım gidip mezun olup beş parasız eve geleceksin askerlik vs bilmiyorum çok aradayım 2 yıllık lojistikte var Eskişehir'de çıkar ama ben dediğim gibi istiyorum bir yandan da PC programcılığı sıralama çok fazla istemeyen bir bölüm ortam kötü olur diye bir korkumda var
Şöyle ki lojistik okumak istiyorsanız ve size uyuyorsa yazabilirsiniz ama bir beklentiniz yok sadece lisans olsun diye yazacaksanız da sadece yük olacaktır. Ben elinizdeki imkanları kullanıp gidebileceğiniz iyi yerler varsa diye öneride bulundum. durum dediğiniz gibiyse mezuna kalıp çok daha iyi yerlere getirmeyecekseniz yine size kalmış. programcılık genelde ya benim gibi mühendislik barajını geçememiş insanlar veya meslek lisesinde yine bilgisayar bölümü okumuş insanlar falan oluyor en azından benim okuduğum yerde böyleydi. açıkçası çok bir beklentiniz olmasın lisanslardan ne kadar fark eder okumadığım için emin konuşamıyorum ama lise 5 den pek bir farkı yoktu gerçekten. ortamı muhtemelen beklediğiniz gibi olmayacak ve yazacağınız bölümün de fakültesinin konumuna bakmanızı öneririm gideceğiniz zaman kalacağınız yer ve ulaşım gibi durumları açısından. çünkü genellikle myo binaları kampüsten ayrı şehirin içinde bir bina oluyorlar bazı üniversitelerde kampüs içerisinde oluyor bu hem sosyallik açısından da önemli bir konu çünkü kampüs içinde başka insanlarla da iletişim kurabilirsiniz ama fakülte binası apayarı bir yerde olunca sadece teknik bilimlerden insanlarla muhattap olursunuz. ben tercih yaparken ona dikkat ettim imkanınız varsa kampüs içinde olmasına da özen gösterin bence onun dışında yapacağınız listedeki bölümleri ulaşım konum kampüs gibi özelliklerinin yanında hocalarına bakabilirsiniz eğitim programına ve içeriklerine bakabilirsiniz derslerin nasıl işlendiğine nelere değinildiğine gibi veya çan olup olmadığına gibi şeyler. yani programcılık yazacaksanız da okuyacağınız 2 senenin en az zehir olacağı şekilde tercih yapmaya çalışın isminin çok da bir önemi olmayacak çünkü mezun olduğunuzda.

Şöyle ki lojistik okumak istiyorsanız ve size uyuyorsa yazabilirsiniz ama bir beklentiniz yok sadece lisans olsun diye yazacaksanız da sadece yük olacaktır. Ben elinizdeki imkanları kullanıp gidebileceğiniz iyi yerler varsa diye öneride bulundum. Durum dediğiniz gibiyse mezuna kalıp çok daha iyi yerlere getirmeyecekseniz yine size kalmış. Programcılık genelde ya benim gibi mühendislik barajını geçememiş insanlar veya meslek lisesinde yine bilgisayar bölümü okumuş insanlar falan oluyor en azından benim okuduğum yerde böyleydi. Açıkçası çok bir beklentiniz olmasın lisanslardan ne kadar fark eder okumadığım için emin konuşamıyorum ama lise 5'ten pek bir farkı yoktu gerçekten. Ortamı muhtemelen beklediğiniz gibi olmayacak ve yazacağınız bölümün de fakültesinin konumuna bakmanızı öneririm gideceğiniz zaman kalacağınız yer ve ulaşım gibi durumları açısından. Çünkü genellikle MYO binaları kampüsten ayrı şehirin içinde bir bina oluyorlar bazı üniversitelerde kampüs içerisinde oluyor bu hem sosyallik açısından da önemli bir konu çünkü kampüs içinde başka insanlarla da iletişim kurabilirsiniz ama fakülte binası apayarı bir yerde olunca sadece teknik bilimlerden insanlarla muhatap olursunuz. Ben tercih yaparken ona dikkat ettim imkanınız varsa kampüs içinde olmasına da özen gösterin bence onun dışında yapacağınız listedeki bölümleri ulaşım konum kampüs gibi özelliklerinin yanında hocalarına bakabilirsiniz eğitim programına ve içeriklerine bakabilirsiniz derslerin nasıl işlendiğine nelere değinildiğine gibi veya çan olup olmadığına gibi şeyler. Yani programcılık yazacaksanız da okuyacağınız 2 senenin en az zehir olacağı şekilde tercih yapmaya çalışın isminin çok da bir önemi olmayacak çünkü mezun olduğunuzda.

Meslek lisesi mezunuyum zaten lojistik'ten ya mezuna kalsam Uludağ YBS kazanacağımı düşünüyorum. Ama dört yıl okumak dediğim gibi askerlik falan kafam çok karışık.

Meslek lisesi mezunuyum zaten lojistik'ten ya mezuna kalsam Uludağ YBS kazanacağımı düşünüyorum. Ama dört yıl okumak dediğim gibi askerlik falan kafam çok karışık.
yani askerlik kısmını erken mi aradan çıkarmak istiyorsunuz yoksa işte okul bitecek sonra askerlik derken çok zamanım gidecek 4 yıllık okumayım mı gibisinden yani ybs hedefiniz varsa açıköğretimi denemek de mantıklı olabilir tekrardan eğer tutuyorsa. üniversite hayatı ve aile evinden uzak kalmak istiyorsanız çok iyi olmayabilir ama bu seçenek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı