Hocam elbette yapabilirsiniz yazabileceğiniz daha iyi bir bölüm yoksa veya başka bir bölümü okumak istemiyorsanız sizin tercihiniz. Benim önerim programcılığı direkt YKS üzerinden tercihte bulunmamanız zaten kendinizi geliştirerek bir yere gelebileceğinizi düşünüyorsanız mümkünse başka bölümlere de bakmaya çalışın yani direkt programcılık yerine yönetim bilişim tutuyorsa ona bakın mesela ya da diğer bilgisayar bölümlerine matematik gibi yakın alanlara, sadece ön lisans olarak kalıp sonrasında daha iyi bir diploma için yine sınavla veya başka şeylerle uğraşmayın diye diyorum. Puanınızı değerlendirebileceğiniz daha iyi bir bölüm varsa lisans veya ön lisans bunu okuyun. Açıköğretimden ikinci üniversite şeklinde de okuyabilirsiniz yine programcılığı. Ben de 2021 de 380 bin yaptım sayısalda 300 bin barajından ötürü bilgisayar mühendisliği tercih edemediğim için programcılık okudum stajımı bile zar zor bir bilgisayarcıda tamamladım. Kariyerde İŞKUR'da bir sürü yere başvurdum IT için bile 1 görüşmeye girebildim sonra da geri dönmediler. DGS gibi bir düşünceniz olursa da sonrasında YKS'de iyi bir sıralama yapmak için uğraşacağınız kadar uğraşmanız gerekir. O yüzden puanınızı değerlendirebileceğiniz daha iyi bir bölüm yoksa veya başka bir bölüm okumak istemiyorsanız yazabilirsiniz yine istediğiniz gibi.