Bilgisayar Proğramcılıgı iş imkanları nelerdir ?

Berk Kurt

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2016
Mesajlar
0
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim bir kaç sorum var sizlere sorularım bunlar.

1-) Bilgisayar Proğramcılıgı mezunu olduktan sonra çalıştıgım iş yerlerinde ne yapacagım ( bunu arastırmak ıstıyorum cunku egıtım sıstemımız oldukca iş imkanına olmayan şeyler göstermekte yani ben kendımı gelıstırmem gerektıgını bılıyorum evet ve sızden hangı konularda geliştirmem gerektigi hakkında fikir almak istiyorum )

2-) B. Programcılıgı okuyorum Dgs olarak mühendislik deneyacem ve umarım ki başarıcam. Aramızda başaran abilerim var mı varsa fikirlerini almak isterim.

3-) Daha iyi bir noktaya gelebilmem için hangi programlara daha çok hakim olmam gerek?

Teşekürler şimdiden yanıtlarınızı maddeler halinde bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu calisacagin bölüme göre degisir bence.
Calistigim yerin Bilgisayar Programcisi oracle konusunda uzman mesela, tüm S.A.P programciligini ORACLE ile yazdi.
Oyun sirketlerinde durum farklidir, Makine sirketlerinde durum farklidir.

Cok cevapli bir soru.
 
Her şey kendini geliştirmeyle alakalıdır lakin bir raddeden sonra iş diplomaya bakıyor. DGS ile mühendisliğe geçiş yapmaya çalışın.
 
Her şey kendini geliştirmeyle alakalıdır lakin bir raddeden sonra iş diplomaya bakıyor. DGS ile mühendisliğe geçiş yapmaya çalışın.
Teşekür ederim fikirlerinizi için bende o şekilde bir yol izliyorum fakat kafamı kurculayan sorular hangi programları bılmem gerektıgı aslında hepsıne yogunlasmaya calısıyorum bu sekılde hem gelecekte karsıma cıktında az da olsa bır on izlemem olmus olur die dusuncelerım . Yorumunuz için teşekür ederim
 
Bilgisayar programcılığının hangi alanında olursa olsun bazı temel konular var.Örneğin algoritma,analitik düşünme vb.Bunlar işin temellerinden,iyi öğrenirsen faydasını görürsün.Programcılığın ana alanları olarak web,masaüstü,mobil vb. sayabiliriz.Bu konu yeni başlayan herkesin üzerinde düşündüğü bir konu,internette birçok kapsamlı yazı-tartışma bulabilirsin.
 
Çalışacağın yere göre değişir bu durum. Bir yerde kullanılan program başka bir yerde kullanılmayabilir. DGS ile geçiş biraz zorlayabilir. Eğer çok çalışır isen olmaz diye bir kural yok. Sana tavsiyem bu rehberi izle. Sana çok iyi yollar gösterir.
Niyazi Saral ile bilişim sohbeti
 
Bence diplomanın zerre önemi yok. Ne kadar pratik ve üretken olduğuna, sorunları nasıl ele aldığına, çözümleri nasıl belirlediğine bakarlar. Ki illa şirkete girmek zorunda değilsin. Kendi işini yap, kur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı