İş bulmak için ne yapmalı

10 yıl mı? Sizin sektörü bilmem ama bizim sektörde şöyle yazılı olmayan kural var: Bir iş yerinde en fazla 3 yıl çalışılır, 2 yıl idealdir. Böylece daha fazla bonservis elde edilir, daha fazla çeşitli tecrübeler elde edilir ve daha hızlı pozisyon alınır. En önemlisi; her seferinde daha da kolay iş bulunur. Konudaki ilk 2 mesajı yanıtlarsanız daha iyi yardımda bulunabiliriz.

Daha önce çalıştığınız sektöre ait başka bir şirkete başvuru yaptınız mı?
Evet. Market sektörü ve depoculuk.

Hangi sektörde calisiyordunuz ve hangi gerekce ile isinize son verildi, bu cevaplari bilmeden size bir yol haritasi cizmemiz zor.
Market sektörü kriz dolayısı ile toplu çıkışlar yapıldı.

10 yıl mı? Sizin sektörü bilmem ama bizim sektörde şöyle yazılı olmayan kural var: Bir iş yerinde en fazla 3 yıl çalışılır, 2 yıl idealdir. Böylece daha fazla bonservis elde edilir, daha fazla çeşitli tecrübeler elde edilir ve daha hızlı pozisyon alınır. En önemlisi; her seferinde daha da kolay iş bulunur. Konudaki ilk 2 mesajı yanıtlarsanız daha iyi yardımda bulunabiliriz.
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Fakat daha iyisini bulmadan bir işi bırakmak da pek mantıklı değil. Malum piyasa ortada işsiz sayısı malum iş sayısı malum verilen maaşlar malum.

Son düzenleme:
Sizin sektör ne ki?

Sizin sektör ne ki?
Turizm otel/restoran; mutfak.

Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Fakat daha iyisini bulmadan bir işi bırakmak da pek mantıklı değil. Malum piyasa ortada işsiz sayısı malum iş sayısı malum verilen malum.
Daha iyisi derken kastın ne? Daha yüksek maaş mı? Daha rahat iş mi?

Her yönden bakmak gerekli maaş, rahatlık, sosyal haklar, çalışma saatleri aklıma gelenler.
Ondan sonra niye işsizim ya da niye az para kazanıp çok para kazanamıyorum... isyan isyan!

Bile bile bonservis uğruna 6 ay boyunca 18 saat mesai yaptım, üstüne bir kuruş mesai ücreti vermediler. Yeri geldi "aralıksız 27 saat" mesai yaptığım gün oldu. Önemli olan "iş yerinin adı." Oradan ayrılıp başka bir yere geçtim, daha az maaş aldım ve 7-8 saat çalıştım. Sonra başka bir yere geçtim, şimdi Demi Chef pozisyonundayım, restoran sektöründe olsaydım daha üst pozisyonda olurdum. Otelde yükselmek daha zor, daha da profesyonel olmak gerekiyor. Şimdi keyfim yerinde, 8 saat çalışıyorum, 30 dakika bile mesai yapsam ücretini alıyorum.

Ben keriz miydin de gittim kendimi hırpaladım? Hayır, her çeşit ortam gördüm, her çeşit tecrübeyi edindim, bir çok "kaliteli" bonservisim oldu. Şimdi Demi Chef'im, yakın zamanda Chef de Partie olacağım. Temelim hazır, bundan sonra artık pozisyona oynuyorum.

Ben ne meslektaşlar gördüm... sen git aynı yerde 16 yıl çalış, üstelik aynı pozisyonda çalış, kendini geliştirme, sonrada ona buna isyan et. Dertleri tazminat!

Açık konuşayım, ben 24 yaşındayım, aldığım maaş 3.100 TL. Birde ağabeyim var, o da Sous Chef pozisyonunda aşçı, Dubai'de çalışmakta ve yaklaşım 7.500 TL maaşı var. Benden sadece 4 yaş büyük, ben ona kıyasla çok geri kaldım. Ağabeyimin neler çektiğini bir o bilir, bir ben bilirim ve birde Allah bilir. Tabii o ve Allah daha iyi bilir. Fakat meyvelerini şimdi yiyor işte, bilmem anlatabiliyor muyum?

Hareket eden, durandan daha hızlıdır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı