Bilgisayar programcılığı mezunu için iş önerisi

maviw

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar,
Ön lisans bilgisayar programcılığı mezunuyum ancak alanımda tutunamadım.
DGS ile bölüm yükseltme ve KPSS puanım ile kamuya girme gibi hedeflerim var ancak bu süreçte boşta kalmak istemiyorum.
Şu anda halihazırda kuryelik yapıyorum ama kış geldi ve öyle göründüğü kadar kazançlı bir iş değil, canınız burnunuzda.

Saatleri düzgün ve sabit örneğin sabah 8-9 akşam 5-6 neyse, maaşı asgari veya asgarinin bir tık üstü, önerebileceğiniz yapılabilinir ne tür işler var acaba hızlıca başvurabileceğimiz?
Teşekkürler.

Ortalık IT sektöründen milyonlarca mezun kaynıyor. Kelin ilacı olsa başına sürerdi.
Hocam çok bir beklentim yok açıkçası hiçbir şey olmazsa market veya pizzacıya falan gireceğim ama hani bilmediğimiz böyle nispeten daha insancıl işler olabiliyor diye arayıştayım

Hocam çok bir beklentim yok açıkçası hiçbir şey olmazsa market veya pizzacıya falan gireceğim ama hani bilmediğimiz böyle nispeten daha insancıl işler olabiliyor diye arayıştayım
Hocam o insancıl işlere herkes yeğenini torununu arkadaşının çocuğunu sokuyor. Yani beyaz yakalı olmak için ya bir tanıdığa ya tecrübeye ihtiyacın var gibi gözüküyor. Şansın yaver gider orası çok ayrı konu.

Bilgisayar başına geçirdiğin adama en kötü ihtimalle şirket kayıtlarını tuttuğun exceli, ya da şirketin kaynak kontrolünü yaptığın ERP'yi, veya en basit ihtimalle depo stoklarını teslim ediyorsun (ki bu kadar basit işe de kimse maaş ve sigorta bağlamaz.) haliyle tahmin edeceğin üzere güvenmediği veya tanımadığı insanı oraya geçirmiyor.

Yani dediğim gibi kelin ilacı olsa kendine sürerdi. Sen kuryeliği biraz daha güvenli bir hale getirip parasından feragat etsen, market zincirinden kesin daha iyi olur. Fakat bildiğim kadarıyla kafanıza göre paydos da veremiyorsunuz işte yağmurlu havada çıkmayayım, trafik kaosken durayım biraz dikkatli süreyim gibi bir seçeneğiniz olmuyor galiba.

Hocam o insancıl işlere herkes yeğenini torununu arkadaşının çocuğunu sokuyor. Yani beyaz yakalı olmak için ya bir tanıdığa ya tecrübeye ihtiyacın var gibi gözüküyor. Şansın yaver gider orası çok ayrı konu.

Bilgisayar başına geçirdiğin adama en kötü ihtimalle şirket kayıtlarını tuttuğun exceli, ya da şirketin kaynak kontrolünü yaptığın ERP'yi, veya en basit ihtimalle depo stoklarını teslim ediyorsun (ki bu kadar basit işe de kimse maaş ve sigorta bağlamaz.) haliyle tahmin edeceğin üzere güvenmediği veya tanımadığı insanı oraya geçirmiyor.

Yani dediğim gibi kelin ilacı olsa kendine sürerdi. Sen kuryeliği biraz daha güvenli bir hale getirip parasından feragat etsen, market zincirinden kesin daha iyi olur. Fakat bildiğim kadarıyla kafanıza göre paydos da veremiyorsunuz işte yağmurlu havada çıkmayayım, trafik kaosken durayım biraz dikkatli süreyim gibi bir seçeneğiniz olmuyor galiba.
Hocam illa beyaz yakalı olmasına da gerek yok şu açıdan mesela işte sallıyorum tamamen farazi olarak Amazonun bir vasıfsız iş kolu vardır örneğin ürünlerin paketlenmesi gibi, öyle herkes tarafından bilinen bir iş değildir ama amelelik sonuç olarak ama çalışma şartları biraz daha kolaydır veya iş saatleri iyidir gibi o anlamda bu tarz bilinen işler var mı gibisinden. Veya az bilinen bir gıda şirketi vardır örneğin adı duyulmamış bir pizza zinciri vardır az saat çalıştırıyordur gibi gibi.. Onların arayışındayım şuan.

Kuryelik kısmına gelince aslında gerek duyulursa kategoride detaylı bir yazı paylaşabilirim nedir ne değildir gibi hatta paylaşayım birilerine faydası olur belki ama gerçekten gençliği heba ettiren bir meslek dalı, sigorta yok, zorunlu saatler var. Çalışılası değil yani bence 2 yıldır çalışıyorum ama kaçmak istiyorum artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı