Bilgisayar programcılığı okunur mu?

Arkadaşlar kendimi zorlamadan TYT ile girmek istiyorum, iş görür mü? Lisede elektrik okuyorum ve son yılım, iş imkanları nedir? Diğeri ise bilgisayar operatörlüğü, o nasıldır?

Arkadaşlar kendimi zorlamadan TYT ile girmek istiyorum, iş görür mü? Lisede elektrik okuyorum ve son yılım, iş imkanları nedir? Diğeri ise bilgisayar operatörlüğü, o nasıldır?

İş görmez yazılım alanından ilerleyeceksen ya YBS oku ya da bilgisayar mühendisliği ama EA'dan hazırlanmak daha kolay olduğu için YBS tercihimdir.

Ben de bilgisayar programcılığı okuyorum ve 4 yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümlerden farkı mühendisliğe giriş gibi kısımlar yok yazılıma daha hızlı giriş yapılıyor. Bizim bu dönem dersleri arasında Web Tasarım Temelleri(HTML, CSS, JAVASCRIPT), Programlama Temelleri(C#) var tabii bunların yanında bir çok bilgisayar dersi var ama en önemlileri bunlar. Bilgisayar dersleri dışında da Matematik, Edebiyat ve İnkılap dersleri var. Eğer bu alana gerçekten ilgiliysen olabilir ama bana kalırsa kendine hedef olarak bu bölümü seçme Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya YBS okuyabilirsen oku ama olmazsa bu bölüm de bir alternatif. İş imkanlarına gelecek olursak sadece bu bölümü bitirip bilgisayar teknisyeni olarak işe girebilirsin ancak daha iyi şartlarda çalışmak istersen dikey geçiş ile veya tekrar üniversite sınavına girerek bir de bilgisayar alanında lisans bölümü bitirsen iyi olur benim düşüncem de o yönde. Ama dediğim gibi ilk hedefin 4 yıllık bölümler olsun sayısal alanda iyi değilsen Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü değerlendirmeye çalış.

Kendini zorlamama fikrini de umarım kafandan çıkarırsın çünkü seni pişman edeceği kesin.

İş görmez yazılım alanından ilerleyeceksen ya YBS oku ya da bilgisayar mühendisliği ama EA'dan hazırlanmak daha kolay olduğu için YBS tercihimdir.
AAAA ayıp oluyor hocam.

Hocam ne ayıbı? Laflarımı üstünüze alınmayın lütfen ama bilgisayar programcılığı mezunlarının büyük kısmı TR'de işsiz kalıyor. Çoğu iş veren bilgisayar mühendisliği veya yazılım, elektronik veya YBS mezununu işe alıyor.

@sagolasin
Şaka yapıyorum ya tabii ki diploma açısından aynı değerde olamaz ama bence bu işlerde artık bilgi diplomadan daha değerli özellikle mühendisliğe giriş vs. dersler yerine direk yazılıma başlanması güzel olanak sağlıyor.

Ben de bilgisayar programcılığı okuyorum ve 4 yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümlerden farkı mühendisliğe giriş gibi kısımlar yok yazılıma daha hızlı giriş yapılıyor. Bizim bu dönem dersleri arasında web tasarım temelleri(HTML, CSS, JavaScript), programlama temelleri(C#) var tabii bunların yanında birçok bilgisayar dersi var ama en önemlileri bunlar. Bilgisayar dersleri dışında da matematik, edebiyat ve inkılap dersleri var. Eğer bu alana gerçekten ilgiliysen olabilir ama bana kalırsa kendine hedef olarak bu bölümü seçme bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği veya YBS okuyabilirsen oku ama olmazsa bu bölüm de bir alternatif. İş imkanlarına gelecek olursak sadece bu bölümü bitirip bilgisayar teknisyeni olarak işe girebilirsin ancak daha iyi şartlarda çalışmak istersen dikey geçiş ile veya tekrar üniversite sınavına girerek bir de bilgisayar alanında lisans bölümü bitirsen iyi olur benim düşüncem de o yönde. Ama dediğim gibi ilk hedefin 4 yıllık bölümler olsun sayısal alanda iyi değilsen yönetim bilişim sistemleri bölümünü değerlendirmeye çalış.

Kendini zorlamama fikrini de umarım kafandan çıkarırsın çünkü seni pişman edeceği kesin.

Aaaa ayıp oluyor hocam.

Hocam taş çatlasın YBS okuyabilirim.

Kesinlikle Yönetim bilişim sistemleri okunmaz aşırı boş bir bölüm o kadar boş bir bölüm ki e devlet kullanımı diye ders bile var Ankara üniversitesinin müfredatında. Bir şey bulamayıp ders diye alakasız şeyler koymuşlar. Bilgisayar programcılığı okuması ona Bilişim ve kodlama açısından bir temel sunar. YBS okursa hiçbir temeli olmaz anlamsız matematik analitik alakasız finans derslerini dayar geçerler 4 yıl heba olur gider. Daha mantıklı bölümlere yönelin. Elektronik ticaret bölümleri var, Bilgisayar mühendisliği tutuyorsa o olur. Ama en güzeli tutturabilirsen Adli bilişim.

Kesinlikle yönetim bilişim sistemleri okunmaz aşırı boş bir bölüm o kadar boş bir bölüm ki e-Devlet kullanımı diye ders bile var Ankara Üniversitesi'nin müfredatında. Bir şey bulamayıp ders diye alakasız şeyler koymuşlar. Bilgisayar programcılığı okuması ona bilişim ve kodlama açısından bir temel sunar. YBS okursa hiçbir temeli olmaz anlamsız matematik analitik alakasız finans derslerini dayar geçerler 4 yıl heba olur gider. Daha mantıklı bölümlere yönelin. Elektronik ticaret bölümleri var, bilgisayar mühendisliği tutuyorsa o olur. Ama en güzeli tutturabilirsen adli bilişim.

Hocam yalnız bu bölümden mezun olan kişiler veri tabanı, bilgi işlem, siber güvenlik gibi alanlarda çalışıyorlar.

Hocam yalnız bu bölümden mezun olan kişiler veri tabanı, bilgi işlem, siber güvenlik gibi alanlarda çalışıyorlar.
Bilgin olmadan çalışsan ne olur ? Kendinilerini ayrıca geliştirmiş olanlar çalışıyorlar evet. Geliştirmeyip üniversitedeki komedi derslerle yetinenler fabrikalarda tekstillerde sürünüyor. kendine bilişim temeli oluşturmak istiyorsan ybs'den uzak dur.

Bilgin olmadan çalışsan ne olur? Kendinilerini ayrıca geliştirmiş olanlar çalışıyorlar evet. Geliştirmeyip üniversitedeki komedi derslerle yetinenler fabrikalarda tekstillerde sürünüyor. Kendine bilişim temeli oluşturmak istiyorsan YBS'den uzak dur.

Hocam güldürdünüz, Atatürk, Bartın gibi üniversiteler bilişim ağırlıklı dalga mı geçiyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı