Yine safsata ve hakaret dolu bir paragraf. Yine de cevap vereceğim. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kaldım. Bir daha yanıtlarsan cevap vermeyeceğim ama.
Konu değiştirmiyorum. Sadece senin sunduğun matbaa önermesinin yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyordum. Eğer bu konu değiştirmekse, ki değil, sana diyecek bir şeyim yok. Yine de bunu bir övgü olarak kabul edeceğim.
Yapay zeka bir tahmin yürütme aracıdır. Makale, kod, görsel gibi saydığın çıktılar birer tahmin yürütme sonucu ortaya çıkmış çıktılardır, birer düşünce ürünü değildir.
Her yere "Yazılım bitti, Tıp vs. yazın" veya "Yazılım okuyanlar işsiz kalır" yazıyorsun. Yazılımda her zaman insana ihtiyaç duyulacak işte. Sanayi devrimi nasıl işgücünü hafifletti ve üretimi artırdı ise yapay zeka da aynısını yapıyor. Bunu yaparken de yazılımcılar mağdur edilmeyecektir.
Yapay zeka, yazılım sektörünü dönüştürüyor. Aksini söylemiyorum zaten. Sektörü değiştiriyor ama meslekleri yok etmiyor. Savunmadığım bir şeyi savunduğumu söyleyip çeliştiğimi düşünüyorsun. Tehlike var ve önlem alınıyor işte. Önlem alınıyor ve meslekler yok olmuyor. Yapay zeka üreticilerinin ileri görüşlülüğü sayesinde yapay zekanın yazılım sektörünü bitireceği tezi gerçekleşmeyecek.
İlkel olduğu için işte.
Bazı büyük teknoloji şirketleri, yapay zeka bahanesiyle şirketlerinden bayağı bir insan attılar. Sonra ne oldu peki? Tabi ki de kovdukları adamları paşa paşa geri getirmek zorunda kaldılar. Yani gerçekleşen dönüşüm işgücünü hafifletiyor, yazılımcıya duyulan ihtiyacı kaldırmıyor. Bu gerçeği bahsettiğim firmalar acı bir şekilde öğrendi.
Bak sen şu işe. Tıp, hukuk ve kolluk kuvvetlerine giderek mi şekillendirecekler? Galiba yapay zekaya darbe yapıp Yassıada mahkemelerinde yargılayacaklar