sineklikowboy
Megapat
Daha fazla
eminmisiniz hocam ben gerçekten çok istiyorum deneyimim olmadı ama kendimi çok geliştireceğim birde yapay zeka alt edebilirmi bu sektörüHocam bilgisayar sektörünün önü çok açık, tüm dünya bilişime çok yüksek yatırımlar yapıyor. İşsiz kalma ihtimalin yok. Mühendislik gelse daha iyi olur tabii ama Bilgisayar Programcılığı da fena değil. Bilişim sektörünün her alanı altındır.
Emin misiniz hocam ben gerçekten çok istiyorum deneyimim olmadı ama kendimi çok geliştireceğim bir de yapay zeka alt edebilir mi bu sektörü
eminmisiniz hocam ben gerçekten çok istiyorum deneyimim olmadı ama kendimi çok geliştireceğim birde yapay zeka alt edebilirmi bu sektörü
Bilişim sektörü ölmüş durumda mezun olduktan sonra işsiz kalmanız muhtemel.
Temmuz ayı itibarıyla teknoloji sektöründe işten çıkarılanların sayısı 100.000’e ulaştı
The Bridge Chronicle tarafından aktarıldığı kadarıyla temmuz itibarıyla teknoloji sektöründe işten çıkarılanların sayısı 100.000’e ulaştı.www.log.com.tr Candy Crush geliştiricileri yarattıkları yapay zeka nedeniyle kovuldu
Candy Crush'ın arkasındaki stüdyo olan King, otomasyona doğru tartışmalı bir geçiş yaparak 200 çalışanını, geliştirilmesine yardımcı olduğu yapay zeka araçlarıyla değiştiriyor.www.drivingeco.com Åirketler binlerce çalıÅanı iÅten çıkarıyor, gerekçesi için 'yapay zeka' demeye korkuyor
Gazete Oksijengazeteoksijen.com Meta'nın CEO transferinin ardından Scale AI'da toplu işten çıkarma gerçekleşti
Scale AI, personelinin yaklaşık yüzde 14'ünü oluşturan 200 çalışanı işten çıkarıyor. Bununla birlikte şirket, 500 küresel yüklenicisiyle ilişkilerini kesiyor.webrazzi.com Singapur'da DBS Bank, 3 yıl içinde 4 bin çalışanını işten çıkarıp yapay zeka kullanımını artıracak
Singapur'un en büyük bankalarından DBS, gelecek 3 yıl içinde farklı pozisyonlardaki yaklaşık 4 bin sözleşmeli çalışanı işten çıkararak bu görevlerde yapay zekadan yararlanmayı planladığını açıkladı. - Anadolu Ajansıwww.aa.com.tr Yapay zeka IBM'de çalıÅanların iÅini elinden aldı
ABD'li Åirket IBM'in 8000 çalıÅanını iÅten çıkardıÄı öÄrenildi. Birçok çalıÅanın iÅi ise yapay zeka destekli yazılımlara verildi.www.birgun.net Amazon işten çıkarmalara devam edecek! Yapay zeka iş yapış şeklini değiştiriyor
Amazon CEO’su Andy Jassy, yapay zekanın şirket süreçlerinde yaygınlaşmasıyla gelecek yıllarda çalışan sayısının azalacağını duyurdu.www.ekonomim.com Meta yapay zeka yatırımı için çalışanlarını işten çıkaracak
Meta'nın 2025 yılına dair büyük planları var ve bu doğrultuda şirketin ürünlerinde önemli iyileştirmeler ve yenilikler bekleniyor. Ancak bu süreçte atılacak ilk adımlardan biri, şirketin iş gücünün yüzde 5'inin işine son verilmesi olacak. Şirketin CEO'su ve kurucusu Zuckerberg, düşük performans...www.trthaber.com BT CEOâsu: Yapay zeka, iÅten çıkarmaları artırabilir - Dünya Gazetesi
İngiltere merkezli telekom devi BTânin CEOâsu Allison Kirkby, yapay zekanın verimliliÄi artırırken iÅ gücü ihtiyacını daha da azaltabileceÄini söyledi. Åirketin halihazırda planladıÄı 40 bin kiÅilik iÅten çıkarma bu geliÅmelerle derinleÅebilir.www.dunya.com Artık hayal değil: Yapay zeka çoktan işleri ele geçirmeye başladı
Üretken yapay zekanın yükselişiyle birlikte, birçok insan çalışanların geçim kaynaklarına ne kadar zarar vereceğinden endişe etti. Şimdi ise CEO’lar yapay ...www.forbes.com.tr LinkedIn yöneticisi uyarıyor: Yapay zeka şimdiden giriş seviyesi işleri yapmaya başladı, genç işsizlik yükseliyor
Makineler insanların yerini alıyor. Bu durum sanayi işçileri ve sanayi üretimi için 1980’lerden beri bir gerçek. Artık çok daha az sanayi işçisi var, onların yerine bazı robotlar fabrikalarda çalışıyor. Şimdi benzer bir durum ofis çalışanları için yaşanmaya başlandı. Bazı yapay zeka araçları ve...10haber.net Yapay zekâ işsiz bırakacak
Almanya’da her dört şirketten birinin, yapay zekâ kullanımı nedeniyle gelecek 5 yıl içinde işten çıkarmaların olmasını beklediği belirtildi.www.hurriyet.com.tr Beyaz Yakalılara Yönelik Yeni Yapay Zekâ Araştırmasına Göre Çalışanların %70'i İşsiz Kalacak
Özel sektördeki birçok iş kolunu ele alan yeni bir araştırmaya göre çalışanların %70'i yapay zekâ nedeniyle işsiz kalacak.www.webtekno.com Anthropic CEO’su: “Yapay zeka, çok sayıda beyaz yakalıyı işsiz bırakacak.”
Anthropic şirketinin CEO’su Dario Amodei’ye göre yapay zeka sistemleri çok sayıda beyaz yakalıyı işsiz bırakacak.www.log.com.tr Yapay Zeka Yanıtladı: Yapay Zekanın Yükselmesiyle Birlikte Gelecekte Daha Ãok İnsan İÅsiz Kalacak mı?
Yapay zekanın geliÅmesiyle bazı mesleklerinin sonunun geleceÄi konuÅuluyor.onedio.com Yapay zeka yeni mezunların iş bulma şansını zorlaştırıyor - Bilim Teknoloji Haberleri
Bilim Teknoloji Haberleri - Ekonomik belirsizlik ve teknoloji devlerinin yapay zeka yatırımları, genç işsizliğini 30 yılın zirvesine taşıdı. Diploma artık ka...www.cnnturk.com Yapay zeka teknolojisi rutin iş yapanları işsiz bırakabilir
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Bıçakcı, "Yaptığınız iş rutin işlerdense, bunlar çok daha hızlı bir şekilde yapay zeka tarafından yapılabilir olacak." dedi. - Anadolu Ajansıwww.aa.com.tr 'Robotlar 2030'a kadar imalat sektöründe 20 milyon kişiyi işsiz bırakabilir' - BBC News Türkçe
İngiltere merkezli analiz şirketi Oxford Economics'e göre, robotlar 11 yılda dünya genelinde imalat sektöründe çalışan 20 milyon kişiyi işsiz bırakabilir. Şirket işsiz kalacak bu kişilerin, otomasyon nedeniyle hizmet sektöründe de iş bulmakta zorlanacağına dikkat çekti.www.bbc.com Microsoft'ta dev işten çıkarma
Microsoft CEO'su Satya Nadella, çalışanlara gönderdiği notta yapay zekâ yatırımları ve rekor kârlara rağmen süren toplu işten çıkarmaların “başarı paradoksu” olduğunu söyledi.www.nefes.com.tr
Hocam şu an yapay zeka diye bilinen şey, dil modelinden (LLM) başka bir şey değil. Analitik düşünüp, problem çözme becerisi yok denecek kadar az. Kendisine ezberletilen bilgileri, soruyu soranın anlayacağı şekle çevirip veriyor. 'Meslek bitirmek' için daha çok yolu var yapay zekanın. Diyelim ki çok gelişti ve gerçekten 'zeka'ya dönüştü diyelim, bu durumdan yazılımcılardan önce etkilenecek 100 tane meslek vardır. Her devirde olduğu gibi, yeni meslekler ortaya çıkar insanlar oralara kayar.
Matbaa icat edildi diye hattatlar açlıktan ölmedi. Matbaa makinesi alıp işlerini değiştirip yaşamaya devam ettiler.
sen gidebilirsin dostum sıralaman gayet yeterliAklımda say 40 kdan bilgisayar mühendisliği vardı gerçekten gidilmez mi?
Siz üniversite okudunuzmu bu bölümü okuduysanız hangi üniversitede okudunuz.
Sen gidebilirsin dostum sıralaman gayet yeterli.
Sektörün sonu filan geldi demiştiniz biraz daha açabilir misiniz bana. Aklımda bu bölüm var ama bu AI yüzünden tam olarak ne olacak ben mezun olana kadar işler ne duruma gelecek hiç bilmiyorum.
Ölümsüzlük ne zaman bulunur ki böyle bir şey olmayacağı kesin. Sağlıkta o zaman biter. Sağlık sektörü hiçbir zaman bitmez.
AI ile artık yazılım algoritma herşey yazılabiliyor. hemde saniyeler içerisinde. artık bilgisayar ve yazılım mühendisliği gibi bölümleri okumanın bir anlamı yok.Sektörün sonu filan geldi demiştiniz biraz daha açabilir misiniz bana. Aklımda bu bölüm var ama bu AI yüzünden tam olarak ne olacak ben mezun olana kadar işler ne duruma gelecek hiç bilmiyorum.
AI ile artık yazılım algoritma her şey yazılabiliyor. Hem de saniyeler içerisinde. Artık bilgisayar ve yazılım mühendisliği gibi bölümleri okumanın bir anlamı yok.