Bilgisayar programcılığı okunur mu?

Hocam bilgisayar sektörünün önü çok açık, tüm dünya bilişime çok yüksek yatırımlar yapıyor. İşsiz kalma ihtimalin yok. Mühendislik gelse daha iyi olur tabii ama Bilgisayar Programcılığı da fena değil. Bilişim sektörünün her alanı altındır.

Hocam bilgisayar sektörünün önü çok açık, tüm dünya bilişime çok yüksek yatırımlar yapıyor. İşsiz kalma ihtimalin yok. Mühendislik gelse daha iyi olur tabii ama Bilgisayar Programcılığı da fena değil. Bilişim sektörünün her alanı altındır.
eminmisiniz hocam ben gerçekten çok istiyorum deneyimim olmadı ama kendimi çok geliştireceğim birde yapay zeka alt edebilirmi bu sektörü

Emin misiniz hocam ben gerçekten çok istiyorum deneyimim olmadı ama kendimi çok geliştireceğim bir de yapay zeka alt edebilir mi bu sektörü

eminmisiniz hocam ben gerçekten çok istiyorum deneyimim olmadı ama kendimi çok geliştireceğim birde yapay zeka alt edebilirmi bu sektörü

Hocam şu an yapay zeka diye bilinen şey, dil modelinden (LLM) başka bir şey değil. Analitik düşünüp, problem çözme becerisi yok denecek kadar az. Kendisine ezberletilen bilgileri, soruyu soranın anlayacağı şekle çevirip veriyor. 'Meslek bitirmek' için daha çok yolu var yapay zekanın. Diyelim ki çok gelişti ve gerçekten 'zeka'ya dönüştü diyelim, bu durumdan yazılımcılardan önce etkilenecek 100 tane meslek vardır. Her devirde olduğu gibi, yeni meslekler ortaya çıkar insanlar oralara kayar.

Matbaa icat edildi diye hattatlar açlıktan ölmedi. Matbaa makinesi alıp işlerini değiştirip yaşamaya devam ettiler.

Bilişim sektörü ölmüş durumda mezun olduktan sonra işsiz kalmanız muhtemel.

Aklımda say 40 kdan bilgisayar mühendisliği vardı gerçekten gidilmez mi?

Hocam şu an yapay zeka diye bilinen şey, dil modelinden (LLM) başka bir şey değil. Analitik düşünüp, problem çözme becerisi yok denecek kadar az. Kendisine ezberletilen bilgileri, soruyu soranın anlayacağı şekle çevirip veriyor. 'Meslek bitirmek' için daha çok yolu var yapay zekanın. Diyelim ki çok gelişti ve gerçekten 'zeka'ya dönüştü diyelim, bu durumdan yazılımcılardan önce etkilenecek 100 tane meslek vardır. Her devirde olduğu gibi, yeni meslekler ortaya çıkar insanlar oralara kayar.

Matbaa icat edildi diye hattatlar açlıktan ölmedi. Matbaa makinesi alıp işlerini değiştirip yaşamaya devam ettiler.

Siz üniversite okudunuzmu bu bölümü okuduysanız hangi üniversitede okudunuz

Aklımda say 40 kdan bilgisayar mühendisliği vardı gerçekten gidilmez mi?
sen gidebilirsin dostum sıralaman gayet yeterli

Siz üniversite okudunuzmu bu bölümü okuduysanız hangi üniversitede okudunuz.

Sen gidebilirsin dostum sıralaman gayet yeterli.

Sektörün sonu filan geldi demiştiniz biraz daha açabilir misiniz bana. Aklımda bu bölüm var ama bu AI yüzünden tam olarak ne olacak ben mezun olana kadar işler ne duruma gelecek hiç bilmiyorum.

Sektörün sonu filan geldi demiştiniz biraz daha açabilir misiniz bana. Aklımda bu bölüm var ama bu AI yüzünden tam olarak ne olacak ben mezun olana kadar işler ne duruma gelecek hiç bilmiyorum.

Benim bir fikrim yok ama sen rahat iş bulursun sayısal 40 k ile yazacağın bilgisayar ya da yazılım mühendisliği ile rahat ol kendini geliştir

Ölümsüzlük ne zaman bulunur ki böyle bir şey olmayacağı kesin. Sağlıkta o zaman biter. Sağlık sektörü hiçbir zaman bitmez.

Yazılımda aynı mantıkla taş ve doğaya dönene kadar bitmez sadece şekil değiştirir. Tıpta belli bir arz talep döngüsü içerir. Bazı dişçiler özel sektörde asgariye yakın bir ücret alıyor.

AI ile artık yazılım algoritma herşey yazılabiliyor. hemde saniyeler içerisinde. artık bilgisayar ve yazılım mühendisliği gibi bölümleri okumanın bir anlamı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı