Bilgisayar programcılığı vs mekatronik

sinkare.coskare

Kilopat
Ana kampüste mekatronik mi yoksa ilçede bilgisayar programcılığı okumak mı mantıklı?
Orta seviye C# sharp bilgim var ileri düzeye çıkarmaya çalışıyorum ve B2 seviye İngilizce dostlar kararsızım. Hangisi acaba?

Bilgisayar programcılığı bitirmiş biri olarak mekatronik derim.
1- Okulda herhangi bir şey öğrenmedim. Ne öğrendiysem kendi başıma öğrendim. Eğitim açısından işlevsiz.
2- Mekatronikte öğretilen gömülü yazılım bence daha ilgi çekici.
3- Mekatronik okurken bilgisayar programcılığında öğretilen her şeyi kendin de öğrenebilirsin.
3- Alaylı yazılımcıyla bilgisayar programcılığı bitirmiş kişi arasında sektör için hiçbir fark yok. BP diplomasının bir işlevi yok.
Bilgisayar programcılığı okursan ne kazanırsın? Hocalarının sektörle bağlantıları güçlüdür, girersin bir şirkete, işi öğrenirsin, zamanla bir yere kadar yükselirsin, sonra kafan basıyorsa kendi şirketini açarsın. Hocalarında bu da yoksa veya sende bundan yararlanacak iletişim yeteneği yoksa ne yaparsın 2 yıl? Git, gel.

Mekatronik okursan en kötü bir fabrikaya girip çalışabilirsin ama boş bir şekilde bilgisayar okuyup herhangi bir yere işe girmen oldukça zor.

Bilgisayar programcılığı bitirmiş biri olarak mekatronik derim.
1- okulda herhangi bir şey öğrenmedim. Ne öğrendiysem kendi başıma öğrendim. Eğitim açısından işlevsiz.
2- mekatronikte öğretilen gömülü yazılım bence daha ilgi çekici.
3- mekatronik okurken bilgisayar programcılığında öğretilen her şeyi kendin de öğrenebilirsin.
3- alaylı yazılımcıyla bilgisayar programcılığı bitirmiş kişi arasında sektör için hiçbir fark yok. Bp diplomasının bir işlevi yok.
Bilgisayar programcılığı okursan ne kazanırsın? Hocalarının sektörle bağlantıları güçlüdür, girersin bir şirkete, işi öğrenirsin, zamanla bir yere kadar yükselirsin, sonra kafan basıyorsa kendi şirketini açarsın. Hocalarında bu da yoksa veya sende bundan yararlanacak iletişim yeteneği yoksa ne yaparsın 2 yıl? Git, gel.

Mekatronik okursan en kötü bir fabrikaya girip çalışabilirsin ama boş bir şekilde bilgisayar okuyup herhangi bir yere işe girmen oldukça zor.

Teşekkür ederim.

Merhaba @sinkare.coskare. Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Elektrik bölümü ile Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Mekatronik bölümünün daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Not: Yazılıma ilginiz yüksekse Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Elektrik bölümü ile Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümleri sizin için daha faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Merhaba @sinkare.coskare. Fırat Üniversitesi teknik bilimler meslek yüksekokulu 2 yıllık elektrik bölümü ile Fırat Üniversitesi teknik bilimler meslek yüksekokulu 2 yıllık Mekatronik bölümünün daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Not: Yazılıma ilginiz yüksekse Fırat Üniversitesi teknik bilimler meslek yüksekokulu 2 yıllık elektrik bölümü ile Fırat Üniversitesi teknik bilimler meslek yüksekokulu 2 yıllık elektronik teknolojisi bölümleri sizin için daha faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Yazılıma aşırı ilgim var fakat dediğiniz elektrik ve elektronik bölümlerin derslerine baktımda ilgimi çekmedi Mekatronik ilgimi çekti tercih listemde en başa aldım bilgisayar programcılığından daha iyiymiş diyorlar genel forum üyeleri hocam düşünceniz nedir?

Yazılıma aşırı ilgim var fakat dediğiniz 2 yıllık Elektrik, ve 2 yıllık Elektronik Teknolojisi bölümlerinin derslerine baktığımda ilgimi çekmedi. 2 yıllık Mekatronik ilgimi çekti, tercih listemde en başa aldım hatta forum üyeleri genel olarak 2 yıllık Bilgisayar Programcılığından daha iyiymiş diyorlar, hocam bu konu hakkında düşünceniz nedir?
Sizi anlıyorum ama 2 yıllık bölümlerin Dikey Geçiş yapabileceği bölümleri araştırmanızı önerebilirim.

Yazılıma aşırı ilgim var fakat dediğiniz elektrik ve elektronik bölümlerin derslerine baktımda ilgimi çekmedi Mekatronik ilgimi çekti tercih listemde en başa aldım bilgisayar programcılığından daha iyiymiş diyorlar genel forum üyeleri hocam düşünceniz nedir?

Yazılıma ilgin varsa 4 yıllık yazılım bölümü oku. Sektörde bir karşılığı yok 2 yıllık diplomanın iş bulman çok zor olur.

Mekatronik daha mantıklı. Bilgisayar programcılığını açık öğretim fakültesinden de okuyabilirsiniz. Üniversite size bir şey katmıyor ve açıktan da okunabilecek bölüm, örgün eğitimde boşa vakit kaybetmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı