Bilgisayar programcılığı vs yönetim bilişim sistemleri

LEJY0N

Hectopat
Selam. İyi bir TYT puanı ile iyi bir üniversitede bilgisayar programcılığı okumak mı, yoksa ortalama üniiversitelerde YBS okumak mı?
Eşit ağırlıktan sınava gireceğim için bilgisayar ve yazılım mühendisliği gibi bölümlere giremiyorum. Aklımda ise Full TYT kasıp iyi bir üniversitede bilgisayar programcılığı okumak var. Daha sonrasında DGS ile mühendisilğe geçiş yapabilirim. AYT kısmında zayıf olduğum için bu şekilde düşünüyorum. Onun haricinde YKS'den ortalama bir yönetim bilişim sistemlerine gidecek kadar sıralama yapabilirim. Ama ders programlarına baktığım zaman genelde YBS'nin tamamen yazılım ağırlıklı olmadığını gördüm. İşletme, muhasebe vs. gibi dersler bulunuyordu.
Sizce nasıl yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
YBS okumak daha mantıklı bir seçim olacaktır. Bilgisayar programcılığı bölümü 2.sınıf öğrencisi olarak..
hocam bir şey soracağım ybs değeri kaldı mı sizce iş imkanı sormuyorum bölüm olarak şimdi baktımta 2.üniversite kapsamında okuyabiliyoruz acaba acıktan okuyup işe girebilir miyiz sizce ?

Hocam memnun musun bölümünden ben de bilgisayar programcılığını düşünüyorum da bayağı bir aklım karışık.
Son çare bilgisayar programcılığı olarak düşün bence. Aslında bölüm kötü değil ders içerikleri vs. güzel ama bir BYS kadar önü açık değil. Bu bölümde kendini ne kadar geliştirirsen o kadar dersleri anlar ve geçersin ama okumak için gelirsen zorlanma ihtimalin çok yüksek.

Son çare bilgisayar programcılığı olarak düşün bence. Aslında bölüm kötü değil ders içerikleri vs. güzel ama bir bys kadar önü açık değil. Bu bölümde kendini ne kadar geliştirirsen o kadar dersleri anlar ve geçersin ama okumak için gelirsen zorlanma ihtimalin çok yüksek.

TYT'de genelde hangi derslere konulara ağırlık verdin peki.

Kariyer hedefleriniz önemli olan. Ne tür bir iş yapmak istiyorsunuz ilerde? Programcılık DGS ile herhangi bir mühendislik bölümüne geçmediğiniz sürece açıkçası hiç bir işe yaramaz.
Ders programlarına filan bakıp da aldanmayın gerçek anlamda bir yazılım öğrenmiyorsunuz. En iyi yere de girseniz bu böyle maalesef.

Ybs daha genel bir bölüm, güzel de bir bölüm ama yazılım üzerine bir iş yapmak istiyorsanız biraz uzak kalabilir.

Kısacası,
DGS ve sonrasında iyi bir okulda mühendislik istiyorsanız programcılık
Ben bir daha uğraşamam sınav ve geçiş süreci ile diyorsanız da ybs.

Eğer ilk yolu seçerseniz sonrası için bir kaç tavsiye veririm DGS süreci yaşamış birisi olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı