Bilgisayar Programcılığı'ndan Bilgisayar Mühendisliği'ne DGS ile geçmek, YKS'ye göre mantıklı mı?

Bende DGS'yi düşünüyorum 1 sene daha YKS'ye çalışmama izin yok maalesef DGS'ye girmiş birisi varsa sınavın zorluğu ne alemde acaba bilen var mı?
Giren bir arkadaşım vardı ona sordum. Sorular çok uzun ve çeldirici oluyormuş onun dışında konu ağırlığı pek olmadığı için problem ve paragraf çözerek bile iyi derece yaparsın dedi ama bölümünde ne kadar kontenjan var ve rekabet nasıl o önemliymiş.

Giren bir arkadaşım vardı ona sordum. Sorular çok uzun ve çeldirici oluyormuş onun dışında konu ağırlığı pek olmadığı için problem ve paragraf çözerek bile iyi derece yaparsın dedi ama bölümünde ne kadar kontenjan var ve rekabet nasıl o önemliymiş.

YouTube'a girip baktım 2025 DGS diye hocam sorular gayet çözülebilir duruyor hele ki YKS'ye kıyasla acaba bilmediğim bir kısmımı var şu an gözüme çok basit geldi sorular bildiğin temel düzey.

YouTube'a girip baktım 2025 DGS diye hocam sorular gayet çözülebilir duruyor hele ki YKS'ye kıyasla acaba bilmediğim bir kısmımı var şu an gözüme çok basit geldi sorular bildiğin temel düzey.
Evet sorular bakınca temel ama 100 soruya 135 dakika az gelebilir. Bunun yanında sayısalda 300 puan ile istediğim bölüm 2 kişi almış onun için de 35 net matematik, 25 net Türkçe gerekiyor. 50 Şer soruda yapılabilir duruyor tabi ama sınav ortamı nasıl hissettirebilir bilemem. Bunun yanında mezuniyet OBP si de çok etkiliyor.

Evet sorular bakınca temel ama 100 soruya 135 dakika az gelebilir. Bunun yanında sayısalda 300 puan ile istediğim bölüm 2 kişi almış onun için de 35 net matematik, 25 net Türkçe gerekiyor. 50'şer soruda yapılabilir duruyor tabii ama sınav ortamı nasıl hissettirebilir bilemem. Bunun yanında mezuniyet OBP'si de çok etkiliyor.

Vallahi hocam YKS'ye 2 senedir çalışıyorum bünyem artık dayanıklı ders çalışmaya dediğiniz netler yapılır gibi duruyor inşallah babam 2 senelik üniversiteye sıcak bakarda sanayiye gitmektek kurtulurum.

DGS'de bilgisayar Mühendisliği için rekabet diğer bölümlere göre daha yüksek. En iyi okullara girmek zor. Ama ortalama bir bilgisayar Mühendisliği bölümüne geçsem yeterli diyorsan DGS mantıklı. Hatta ön lisans okuduğun yerde lisansa devam edersen ders saydırma ihtimalin artar. Ön lisans tercihi yaparken de lisansa geçince dersler sayılıyor mu diye sor.

DGS'de bilgisayar Mühendisliği için rekabet diğer bölümlere göre daha yüksek. En iyi okullara girmek zor. Ama ortalama bir bilgisayar Mühendisliği bölümüne geçsem yeterli diyorsan DGS mantıklı. Hatta ön lisans okuduğun yerde lisansa devam edersen ders saydırma ihtimalin artar. Ön lisans tercihi yaparken de lisansa geçince dersler sayılıyor mu diye sor.
Aynı üniversitede olursam kurum içi geçiş olup 2 sene = 2 sene olup 3. sınıftan başlıyorum araştırdım her şeyi. Bazı dersler denk sayılmasa da yine de 3. sınıftan başlayarak kalan dersleri sorumlu alabiliyormuşum.

Aynı üniversitede olursam kurum içi geçiş olup 2 sene = 2 sene olup 3. sınıftan başlıyorum araştırdım her şeyi. Bazı dersler denk sayılmasa da yine de 3. sınıftan başlayarak kalan dersleri sorumlu alabiliyormuşum.

O üniversitenin kurul kararına bağlı, her üniversitede farklı. Araştırman iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı