Bilgisayar RAM'i görmüyor

Sukurtima

Decapat
Daha fazla  
Topladığım masaüstü bilgisayarı 1 haftadır kullanıyorum. İlk açtığımda görüyordu sonra bakma gereği duymadım ama GeForce Now'u indirince sistemde 7.94 RAM yazıyordu. Ben de BIOS'a girip baktım ki gerçekten de öyle. Ne yapmalıyım? Kasayı açtım çıkarıp taktım hala görmüyor. Anakart slotu mu bozuk RAM mi bilemedim?

Topladığım masaüstü bilgisayarı 1 haftadır kullanıyorum. İlk açtığımda görüyordu sonra bakma gereği duymadım ama GeForce Now'u indirince sistemde 7.94 RAM yazıyordu. Ben de BIOS'a girip baktım ki gerçekten de öyle. Ne yapmalıyım? Kasayı açtım çıkarıp taktım hala görmüyor. Anakart slotu mu bozuk RAM mi bilemedim?

Slotları değiştirin yani 1. slottaki RAM'i 2. slota 2. slottakini de 1. slota takın yine olmazsa RAM'lerin ucunu silgiyle silip deneyin.

Yazılan çözüm yöntemleri güzel, olmazsa çok geçmeden iade edin diye ekleyeyim ben de.
Nasıl yani silgiyle derken. Ben anlamadım.
Bildiğiniz kurşun kalem silgisi ile silin.

RAM'lerin girişlerini sarı olan yerleri yumuşak uçlu silgi ile silmek DDR3 DDR2 zamanlarında öyle yapardık genelde sorunu çözerdi :D.

O zamanlar en güzel zamanlardı. Evet belki çok güçlü bilgisayarlarımız yoktu "ışıqlı" ama mutlu ve huzurluyduk, CS 1.6 atardık, Metin 2, CS 1.5, Half-Life turnuvaları olurdu mahallede. :)

Vallahi ben bilmiyorum bu bilgisayarı.

O zamanlar en güzel zamanlardı. Evet belki çok güçlü bilgisayarlarımız yoktu "ışıqlı" ama mutlu ve huzurluyduk, CS 1.6 atardık, Metin 2, CS 1.5, Half-Life turnuvaları olurdu mahallede. :)

Anakart slotum bozuk anakartı değişmekle uğraşamam. RAM'i iade edip yerine 16 GB RAM alacağım nasıl fikir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı