Bilgisayar rastgele çöküyor

• Konuyu başlatan Buta
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.051

Buta

Centipat
Daha fazla  
Birdenbire (genelde oyun oynarken) mouse ve kulaklık çalışmayı bırakıyor ardından ekran gidiyor. Power tuşu çalışmadığı için PSU düğmesinden kapatıp açmam gerekiyor. Ekran kartına kıyasla diğer parçalarım çok eskiler sorun bu yüzden olabilir diye düşünüyorum. Sorunu LoL gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda yaşamıyorum o yüzden sorun ekran kartında olabilir diye düşünüyorum. Bir de kulaklıktan çok düşük sesli garip bir elektronik ses geliyor. Mouse orta tuşunu çevirdiğimde oyunda fazla efekt olduğunda vs. artıyor. Bilgisayardan biraz anlarım ama artık çözmesi imkansız gibi geliyor. Sizce sorun ne olabilir?

Sistem:
Intel Core i5-2400
Esonic H61FHL Intel H61 1333MHz DDR3
4x2 Samsung M378B5173CB0-CK0
HIS RX 580 IceQ X2 OC
PSU 600W.

Çok çok sıcak.
CPU World'a göre Maksimum sıcaklık 72 dereceymiş:
Sizde 100 görmüş neredeyse.

Soğutucuyu söküp altındaki macunu değiştirip deneyin, değişmezse yeni soğutucu alırsınız.

Tamamdır sağ olun termal macunu yenileyip denerim olmazsa yeni soğutucu alırım. İyi geceler dilerim.

Çok çok sıcak.
CPU World'a göre Maksimum sıcaklık 72 dereceymiş:
Sizde 100 görmüş neredeyse.

Soğutucuyu söküp altındaki macunu değiştirip deneyin, değişmezse yeni soğutucu alırsınız.
Merhabalar tekrardan macunu değiştirip test ettim ve oyun esnasında işlemci 70 derecelerde olmasına rağmen hata devam ediyor. Pencereli ekranda hatayı aldığımda şöyle bir hata görünüyor:

Sihost.exe Uygulamada unknown software (0xc000001d) özel durumu 0x00007FFCDED91C5F konumunda oluştu
Programı sonlandırmak için Tamam'a basın

Sorunu arattığımda hard disk ile ilgili bir problem olduğuna ilişkin şeyler buldum. Zaten sorun çıkaran bütün oyunlar hard diskteydi(Windows ve birkaç oyun ssd ye kurulu).
Hard diskim yeni olduğu için sorunun onda olduğunu sanmıyorum. Kablosunda yada sokette sorun olabilir yada ekran kartının takılı olduğu psu pini ile hard diskin takılı olduğu pin birleşik olduğu için de bir sıkıntı oluyor olabilir.

Tamamdır sağ olun termal macunu yenileyip denerim olmazsa yeni soğutucu alırım. İyi geceler dilerim.

Merhabalar tekrardan macunu değiştirip test ettim ve oyun esnasında işlemci 70 derecelerde olmasına rağmen hata devam ediyor. Pencereli ekranda hatayı aldığımda şöyle bir hata görünüyor:

Sihost.exe Uygulamada unknown software (0xc000001d) özel durumu 0x00007FFCDED91C5F konumunda oluştu
Programı sonlandırmak için Tamam'a basın

Sorunu arattığımda hard disk ile ilgili bir problem olduğuna ilişkin şeyler buldum. Zaten sorun çıkaran bütün oyunlar hard diskteydi(Windows ve birkaç oyun ssd ye kurulu).
Hard diskim yeni olduğu için sorunun onda olduğunu sanmıyorum. Kablosunda yada sokette sorun olabilir yada ekran kartının takılı olduğu psu pini ile hard diskin takılı olduğu pin birleşik olduğu için de bir sıkıntı oluyor olabilir.
Ssd de olan oyunlardan birini test ederken de hata aldım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı