Bilgisayar rastgele kapanıyor

DrAzE

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarımın ekranı gitti ve kablosunu prizden çekip 1 dakika beklettim, ardından geri taktım; böylece düzeldi, fazla üzerinde durmadım. Ardından bir süre sonra tekrar oldu ve bugün aynı anda hem ekran hem de kasa kapandı. Kasayı açtım, yine önceki gibi ekran gitmişti. 15 dakika kullandım, tekrar kasa ve ekran gitti. Yarım saat fişi çekili şekilde beklettim. İkisini de şimdi tekrar açtım ve bu yazıyı yazıyorum. Sizce problem neden kaynaklıdır; virüs veya başka bir yazılımsal hata mı, yoksa kablo ve kasa ile mi alakalı bir durumdur bu?

Bu yazıyı telefondan yazıyorum dediğiniz güç testini yaparken tekrardan ekran gitti kasa kapandı kabloları çektim 5 dk bekledim ekran gelmiyor sonra kasayı açıp temizledim şimdi kasayı çalıştırdım ekran hâla gelmiyor.

Bu yazıyı telefondan yazıyorum dediğiniz güç testini yaparken tekrardan ekran gitti kasa kapandı kabloları çektim 5 dk bekledim ekran gelmiyor sonra kasayı açıp temizledim şimdi kasayı çalıştırdım ekran hâla gelmiyor.

BIOS'u sifirlamayi dene. BIOS pilini cikar 30sn bekle geri tak. Ya da CMOS yap. Tabii kasanin kablosunu cikar ilk once.

BIOS'u sifirlamayi dene. BIOS pilini cikar 30sn bekle geri tak. Ya da CMOS yap. Tabii kasanin kablosunu cikar.

Ekran kartının kablosunu çekip biraz bekleyip geri taktım sonra açıldı ekran falan düzgün her şey tüm uygulamaları kapatıp tekrar dediğiniz Power testini yaptım yine ekran ve kasa gitti az sonra açmayı deneyeceğim o dediklerinizi denerim muhtemelen.

Ekran kartının kablosunu çekip biraz bekleyip geri taktım sonra açıldı ekran falan düzgün her şey tüm uygulamaları kapatıp tekrar dediğiniz Power testini yaptım yine ekran ve kasa gitti az sonra açmayı deneyeceğim o dediklerinizi denerim muhtemelen.

PSU sikintili muhtemelen.

PSU sikintili muhtemelen.

İyi günler dün gece tekrar yazı yazamadım biz biraz uğraştık BIOS sıfırladım bir şekilde BIOS ekranına girmiştim default yaptım sonra tekrar çalıştırmaya çalışınca her seferinde görseldeki kısımda takılı kalmaya başladı genellikle nadirdende hiç açılmadi ekran.

Dosya Ekleri

• IMG_20250723_131546.jpg
    IMG_20250723_131546.jpg
    27,5 KB · Görüntüleme: 15
İyi günler dün gece tekrar yazı yazamadım biz biraz uğraştık BIOS sıfırladım bir şekilde BIOS ekranına girmiştim default yaptım sonra tekrar çalıştırmaya çalışınca her seferinde görseldeki kısımda takılı kalmaya başladı genellikle nadirdende hiç açılmadi ekran.
İki ihtimal var:
1) Arkadaşların dediği gibi PSU ile alakalı bir durum.
2) Ekran kartı soğuk lehime düşmüş olabilir.

Sorunu sistemi başka bir gpu ve psu ile deneyerek anlayabilirsin. Arkadaşlarının parçalarıyla test et veya bilindik bir servise götür. Servise götürürsen sadece test etmek istediğini söyle.

İki ihtimal var:
1) arkadaşların dediği gibi PSU ile alakalı bir durum.
2) ekran kartı soğuk lehime düşmüş olabilir.

Sorunu sistemi başka bir GPU ve PSU ile deneyerek anlayabilirsin. Arkadaşlarının parçalarıyla test et veya bilindik bir servise götür. Servise götürürsen sadece test etmek istediğini söyle.

Bilgisayarı açmayı başardım, F8+F2 falan yaptım BIOS girme kısmı geldi F2'ye basıp girdim normal formdan ASUS optimal formuna getirdim ve bilgisayar açıldı. Saat 3'ten beri açık şu anlık normal kullanabiliyorum, bakacağım kendiliğinden kapanacak mı yine diye, bakalım ne olacak. Tekrardan Power testi yapmaktan korkuyorum şu anlık açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı