Bilgisayar rastgele donuyor

Smmmhunter

Megapat
Makaleler
1
Yer
Tulum, Meksika
Bilgisayar uzun zamandır çalışmadan duruyordu. Yaz geldiğinden kullanmaya tekrar başladım. Günde minimum 2 kere ekran olduğu gibi donuyor. Herhangi bir girdiyi algılamıyor. Yük altında olmuyor. Normal video izlerken vs de yaşıyorum. Olay görüntüleyicisinde de sadece donunca tuştan yeniden başlatmam gerektiğinden sistem düzgün kapatılmadı diyor. Yeniden başlatmadan da çözülmüyor.

Tamam zaten NVIDIA App'te bazı ekran kartları driver kurarken sorun yaşıyor hiçbir zaman kurulmuyor siyah ekranda takılı kalıyor.
Bu sorunu zaten çözeli 5-6 ay oldu. Elle driver kurup çözdüm. Başka Nvidia driver'ı kurmadım. Konu bir anda ekranın donup hiçbir şeye yanıt vermemesi.

OC veya UV yaptığın bir donanım varsa ondan kaynaklanıyor olabilir. Standart çözüm DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsin. Stres testinde veya oyun oynarken bu olayın sıklığı artıyor mu? Oradan bir şeyler çıkartabiliriz belki.

OC veya UV yaptığın bir donanım varsa ondan kaynaklanıyor olabilir. Standart çözüm DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsin. Stres testinde veya oyun oynarken bu olayın sıklığı artıyor mu? Oradan bir şeyler çıkartabiliriz belki.
Oyun oynarken hiç denk gelmedim. Sadece normal şeyler yaparken oluyor. OC veya UV yok.

Cmd'yi yönetici olarak çalıştırıp,

powercfg.exe /hibernate off

komutunu yazıp Enter'layın ve kapatın. Zamanında işe yaramıştı bende rastgele donmaları çözme konusunda, belki sizde de işe yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı