Bilgisayar Razer BlackShark V2 X'in mikrofonunu görmüyor

mardaaslan

Hectopat
Bir süredir Razer BlackShark V2 X kulaklığını kullanıyorum. Kulaklıktan yana sorunum yok ama bilgisayar nedense kulaklığın mikrofonunu görmüyor. Tek jak ile bilgisayara bağlı. Ne yapmam gerektiğim hakkında hiçbir fikrim yok. Sanırsam bu kulaklığın Synapse desteği de yokmuş dolayısıyla program üzerinden bir değişiklikte yapamıyorum. Ne yapabilirim?

Mikrofonu hiçbir şekilde mi görmüyor? Benim de kulaklıktan yana problemim yoktu ama mikrofondan sadece cızırtı sesi geliyordu. Bir de telefonuna takmayı deneyebilir misin? Herhangi bir jak girişi olan telefona veya dizüstü bilgisayara. Eğer onlarda çalışıyor ve bilgisayarında çalışmıyorsa anakartının mikrofon jak girişi bozuk olabilir. Ayrıca bu sorunu başka jak girişli kulaklıkta yaşadın mı?

Ben telefonuma taktığım zaman problemsiz çalışıyordu ama bilgisayara takınca sadece mikrofondan cızırtı sesi geliyordu veya hiç ses gelmiyordu ama yine de sonuç olarak mikrofon görünüyordu, seçebiliyordum.

Bir süredir Razer BlackShark V2 X kulaklığını kullanıyorum. Kulaklıktan yana sorunum yok ama bilgisayar nedense kulaklığın mikrofonunu görmüyor. Tek jak ile bilgisayara bağlı. Ne yapmam gerektiğim hakkında hiçbir fikrim yok. Sanırsam bu kulaklığın Synapse desteği de yokmuş dolayısıyla program üzerinden bir değişiklikte yapamıyorum. Ne yapabilirim?

Tek jak ile bağlıysa görmez hocam çift çıkışlı dönüştürücü ile bağlamanız lazım.

Tabii ki sorunu cevaplayacağım arkadaşım şanslısın ki bu kulaklığın aynısını 2 gün önce aldım benim çözüm yöntemim şuydu bilgisayarında ayarlar uygulamasından ses ve... Hatırlamıyorum tam ismini oradan mikrofonu Realtek HD mikrofon olarak seç yani doğru bir düzeltmeyle kulaklığın mikrofonuna gir orada en üste (bende en üst deydi) bir mikrofon simgesi olacak şahsen bende vardı ve o mikrofon simgesinin üzerinde çizik olacak yani kapalı olacak o mikrofon simgesi bir kere tıkla yada o çizik gidene kadar tıkla gittiğinde kullanabileceksin ama şunu unutma Razer BlackShark V2 X kulaklığının arkasında küçük bir buton var o butona bir kere baş yani anlamadıysan şöyle söyleyeyim o butona bastığında butonun altında yeşil bir yer var orası da dışarı çıkacak şu an PC açık olmadığı için sana gösteremiyor um ama sen anlamışsındır evet bunlar sonucunda sorunun cözilülmüş olmalı teşekkürler ve Razer 7.1 surrounding uygulamasını yükleyip tam performans elde edebilirsin bir sorun varsa sorabilirsin sorulara açığımdır düzelmediyse maalesef başka çözüm yolu bilmiyorum neyse bu kadardı teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı