Bilgisayar sadece oyuna girince pır pır yanıp sönüyor

Areman

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, PC'yi yeni açıyorum, sorun yok. İnternet tarayıcı, çizim programları falan kullanıyorum, hiçbir sorun yok.
Fakat şöyle bir durum var, bilgisayarı açtım ve oyuna giriş yapıyorum, pır pır yanıp sönüyor monitör, O, bu derken her parça vs. kontrol ettim, sonra olayı buldum. Ben HDMI olarak masaüstü PC kullanıyorum, monitörden ses geliyor vs. sök tak yapınca düzeliyor HDMI'yı fakat sürekli aynı şeyi yapmak soketi yıpratacaktır.
Bunun bir ayarı falan mı var? Ben bilmiyorum. Yardım ve destek için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde sizin söylediğinizle ilgili özel bir ayar yok. Bilgisayar çözünürlük değişikliklerinde her şeyi otomatik yapar. Kabloyu takıp çıkartınca çözünürlüğü yeniden düzgün olarak ayarlıyor olabilir.
Kablonuzda sorun olabilir. Öncelikle farklı bir kablo ile deneyin bence. (İnşallah monitörle ilgili donanım sorunu yoktur.)

Normalde sizin söylediğinizle ilgili özel bir ayar yok. Bilgisayar çözünürlük değişikliklerinde her şeyi otomatik yapar. Kabloyu takıp çıkartınca çözünürlüğü yeniden düzgün olarak ayarlıyor olabilir.
Kablonuzda sorun olabilir. Öncelikle farklı bir kablo ile deneyin bence. (İnşallah monitörle ilgili donanım sorunu yoktur.)
komiktir film izlerken tam ekran yapınca da yapmaya başladı pırpır 'ı anlam veremedim şimdi sök tak da iş görmedi gibi. oyunda tam ekran olduğu için yapıyor sanırım sorun tam ekran mod da .

İmkanınız var ise, aynı kablo ve aynı Bilgisayarı farklı bir monitöre bağlayıp deneyin.
Farklı monitör ve farklı kabloda da denedim sonuç değişmedi fakat şöyle komik bir durum var. Discord'da arkadaşlara göstereyim diye yayın açtım pırpır yapmadı . Yayın kapattım sonra yine pırpır yaptı gerçekten enteresan bir durum .

Farklı monitör ve farklı kabloda da denedim sonuç değişmedi fakat şöyle komik bir durum var. Discord'da arkadaşlara göstereyim diye yayın açtım pırpır yapmadı . Yayın kapattım sonra yine pırpır yaptı gerçekten enteresan bir durum .
Farklı monitör ve kablo sorunu çözmediyse;
O zaman, ekran kartı şüpheli duruma düşüyor.
Sürücüleri kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Olmadı ekran kartının vidasını gevşetip, yuvaya yeinden bastırın ve vidalayın.

Farklı monitör ve kablo sorunu çözmediyse;
O zaman, ekran kartı şüpheli duruma düşüyor.
Sürücüleri kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Olmadı ekran kartının vidasını gevşetip, yuvaya yeinden bastırın ve vidalayın.
Sürücüleri kaldırıp tekrar kurdum olmadı Formatladım komple bilgisayarı kurulumlarını yine yaptım aynı sorun var. :( Ekran kartını söktüm herhangi bir sıkıntı göremedim fakat iç aksamını elbet bilemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı