Bilgisayar Şarj Fiş Ucunda Aşınmalar

Herkese iyi akşamlar. Az önce laptop'umun şarj aletinin fiş kutuplarının ucunda garip garip aşınmalar fark ettim. Bunlar nedir? Bir zararı olur mu? Fotoğrafları paylaştım. Bu işin uzmanı arkadaşlardan yardım bekliyorum. Çok teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.
Not: Şu ana kadar şarj etme vs.' de bir sorun yaşamadım. Az önce gözüme çarptı öyle.

Merhaba. İyi akşamlar, laptop şarj adaptörünüzün topraklı fişi, elektriği silindirik, yan iletkenlerinden priz içindeki iletkenden olan temasla aldığı, iletken ucundan almadığı için yine kullanılabilir. Ayni aşınmalar illetkenin tam ucunda değil, yan ksımlarında olsaydı eğer, topraklı/topraksız priz içinde küçük ark veya temassızlıklara muhtemelen yol açabileceğinden PC power kablosunu bu yüzden (Topraklı olan başka fişle yedeğini değiştirmeyi göze almak istemediğinizde) komple değiştirmeniz gerekli olurdu, ama bu durumda gerekli değildir, bu power kablosunu rahatça kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Merhaba. İyi akşamlar, laptop şarj adaptörünüzün topraklı fişi, elektriği silindirik, yan iletkenlerinden priz içindeki iletkenden olan temasla aldığı, iletken ucundan almadığı için yine kullanılabilir. Ayni aşınmalar illetkenin tam ucunda değil, yan ksımlarında olsaydı eğer, topraklı/topraksız priz içinde küçük ark veya temassızlıklara muhtemelen yol açabileceğinden PC power kablosunu bu yüzden (Topraklı olan başka fişle yedeğini değiştirmeyi göze almak istemediğinizde) komple değiştirmeniz gerekli olurdu, ama bu durumda gerekli değildir, bu power kablosunu rahatça kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki bahsettiğiniz yanlarda aşınma olması durumunda, eğer bunu fark edemezsem, bilgisayarı şarj etmeye çalışmam pc'ye zarar verir mi? Aşınmanın yanlara yayılma riski var mı? Yanlarda aşınma olmuş mu diye sürekli kontrol mü etmeliyim?
Çok teşekkür eder, mutlu akşamlar dilerim..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı