Bilgisayar şarjdayken daha fazla, değilken daha az ısınıyor

Arkadaşların bazısı gülüp, işi dalgaya vurmuşlarda. Bilgisayar çok ısınıp kapanıyor yoksa ben de biliyorum şarj alıp enerji girişi yaşandığını. :)

Ek olarak bilgisayar şarjdayken video izliyordum ve kapandı.

O zaman ısınıp kapanıyor diye konuyu açın, diğer şekilde zaten normal bir durumun konusunu açmış oluyorsunuz. Kapanmanın nedeni büyük olasılıkla termal macun ve genel temizlik eksiği kaynaklı.

Arkadaşların bazısı gülüp, işi dalgaya vurmuşlarda. Bilgisayar çok ısınıp kapanıyor yoksa bende biliyorum şarj alıp enerji girişi yaşandığını. :)

Ek olarak bilgisayar şarjdayken video izliyordum ve kapandı.
Bu noktada problem elbette yukarıda yazdığınızdan daha farklı. Keşke başta öyle deseydiniz. Artık kapanacak kadar fazla ısınıyorsa iki seçeneğimiz var;

1- Bakım zamanı çok gecikti ve artık neredeyse sirkülasyon yapamayan fanlarınız var.

2- Şarj entegresi üzerindeki yolların bir noktasında kısa devre var ve dahili termometre tarafından algılanan bu sıcaklık sigortayı devreye alıyor.

Bu noktada problem elbette yukarıda yazdığınızdan daha farklı. Keşke başta öyle deseydiniz. Artık kapanacak kadar fazla ısınıyorsa iki seçeneğimiz var;

1- bakım zamanı çok gecikti ve artık neredeyse sirkülasyon yapamayan fanlarınız var.

2- şarj entegresi üzerindeki yolların bir noktasında kısa devre var ve dahili termometre tarafından algılanan bu sıcaklık sigortayı devreye alıyor.

Şarj entegresinde sorun olsaydı direkt olarak kapanirdi değil mi? Büyük ihtimal 1. durum ama 2. den de suphelendim onu tespit edeyim.

Havalar 40 derece üstüne uzun süredir pc nin bakımını yapmadıysan ve şarj da kullandıysan bir de eskiyse normal.
Bilgisayarcıya yaklaşık 2 ay önce yaptırdım ama uzun süre şarjda kullandim evet, nasıl çözerim bu durumu peki? Bilgisayarımda 3 yıl önce aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu son derece normal bir durum. HW Monitor gibi bir yazılımla pilde ve şarjdaykenki voltaj değerlerini izleyerek farkı anlayabilirsiniz.

Prizde değilken de kapandığı oldu.
Bu da yeni öğrendiğimiz bir şey oldu. Şarjda değilken kapanacak kadar batarya bir çipseti ısıtabilir mi emin değilim. Problem daha başka bir yerde olabilir. Problemi detaylandırarak ve bilgisayarınızın bilgilerini de paylaşarak yeni bir konu açmanızı tavsiye ederim, böyle ilerleyemiyoruz.

Bu da yeni öğrendiğimiz bir şey oldu. Şarjda değilken kapanacak kadar batarya bir çipseti ısıtabilir mi emin değilim. Problem daha başka bir yerde olabilir. Problemi detaylandırarak ve bilgisayarınızın bilgilerini de paylaşarak yeni bir konu açmanızı tavsiye ederim, böyle ilerleyemiyoruz.
Peki, teşekkür ederim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı