Bilgisayar SATA SSD'yi görmüyor

SSD veya HDD modeli
Sandisk Ultra II 960 GB
Herkese merhaba,

Elimde 960 GB SanDisk Ultra II marka ve model SSD var. Bu SSD'yi ne yaparsam yapayım laptopun görmesini sağlayamadım. SSD'yi laptopa çalıştığından emin olduğum ve farklı SSD'lerde sorunsuz olarak kullandığım Ugreen marka adaptör ile bağladım. SSD ne disk yönetiminde görünüyor, ne de 3. parti başka bir uygulamada görünüyor. Hard Disk Sentinel ve HD tune uygulamalarından kontrol edeyim dedim, görünen bir şey yok. AOMEI Partition assistant ile biçimlendireyim dedim, yine görünen hiçbir şey yok. Fiziksel olarak SSD dışarıdan herhangi bir darbe almış gibi görünmüyor.

Bu SSD'yi çalıştırabilmem için ne yapmam gerekir? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20250129_224957.jpg
    20250129_224957.jpg
    355,6 KB · Görüntüleme: 32
  • 20250129_224938.jpg
    20250129_224938.jpg
    206,5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, herhangi bir değişiklik yok. Aygıt Yöneticisi üzerinden "donanımı kaldır" yapıp sonra yeniden tarama yaptırdım ama yine sonuç yok.

SSD'yi farklı bir sistemde test ettiniz mi?

Hayır, USB ile denedim. Müsait olunca SATA ile deneyip durumu bildiririm. O da olmazsa herhangi bir öneriniz var mı?

Siz direkt SATA slotuna takıp deneyin bakalım. Ona göre bakarız. Ama bence SSD'de sorun var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı