Bilgisayar satılırken neler yapılmalı?

TigerMan

Centipat
Daha fazla  
Dostlar hayırlı akşamlar;
Bende Monster Abra A5 serisi bir bilgisayar var. Bir arkadaş istiyor onu ve satmayı düşünüyorum o arkadaşa...

Ben bu PC'yi alırken orijinal Windows 10 Home kurulu olarak almıştım, OEM keyli yani orijinal lisanslı olarak...

Şimdi sorum şu; bu PC'yi normal Windows ayarlarından sıfırlama yapmak istemiyorum da;
Direk format atıp tertemiz bir şeykilde satmak istiyorum...
Eğer bu PC'ye format atarsam ve yine Windows 10 Home'u kurarsam, otomatik kendini lisanslar mı? Çünkü PC zaten orijinal Windows 10 Home lisanslı geldi...
Format attıktan sonra lisans olarak bir sorun yaşar mıyım?

Bir de burada dikkat etmem gereken PC'nin kurulu geldiği sistemi yine kurmam gerekiyor değil mi? ( Windows 10 Home yani. )

Merhaba, Windows ayarlarından sıfırlama işlemi yaparsanız aynı işletim sistemi yüklenir dosyalarınız ve ayarlarınız silinir sıfırlanır. Format atmayı seçerseniz de istediğiniz işletim sistemini yükleyebilirsiniz. Yüklü olarak Windows 10 Home gelmiş olması bir şeyi değiştirmez. Tabii yine Windows 10 Home yüklemenizi tavsiye ederim, PRO sürümüne göre daha az kullanıyor donanımları.

OEM key girdiyseniz yine aynı işletim sistemini kurmanız dahilinde sizden lisans anahtarı istemez. Ancak farklı işletim sistemleri için geçerli olmaz. Sisteme format atıp tekrar Windows 10 Home kurarak o şekilde satabilirsiniz. ISO dosyasına buradan ulaşabilirsiniz ve gerekli Rüfus yazılımına da buradan ulaşabilirsiniz.

Merhaba, Windows ayarlarından sıfırlama işlemi yaparsanız aynı işletim sistemi yüklenir dosyalarınız ve ayarlarınız silinir sıfırlanır. Format atmayı seçerseniz de istediğiniz işletim sistemini yükleyebilirsiniz. Yüklü olarak Windows 10 Home gelmiş olması bir şeyi değiştirmez. Tabii yine Windows 10 Home yüklemenizi tavsiye ederim, PRO sürümüne göre daha az kullanıyor donanımları.

OEM key girdiyseniz yine aynı işletim sistemini kurmanız dahilinde sizden lisans anahtarı istemez. Ancak farklı işletim sistemleri için geçerli olmaz. Sisteme format atıp tekrar Windows 10 Home kurarak o şekilde satabilirsiniz. ISO dosyasına buradan ulaşabilirsiniz ve gerekli Rüfus yazılımına da buradan ulaşabilirsin

OEM key girdiyseniz yine aynı işletim sistemini kurmanız dahilinde sizden lisans anahtarı istemez. Ancak farklı işletim sistemleri için geçerli olmaz. Sisteme format atıp tekrar Windows 10 Home kurarak o şekilde satabilirsiniz. ISO dosyasına buradan ulaşabilirsiniz ve gerekli Rüfus yazılımına da buradan ulaşabilirsiniz.
Anladım... Peki format atıp aynı işletim sistemini kurduğumda eğer olduki lisans anahtarı etkinleşmedi diyelim...
bu durumda ben pc de bulunan lisans anahtarını nasıl öğrenebilirim,, SHOWKEYPLUS. Gibi programlar var buradan bakılıyor ama doğru bilgi veriyor mu onu bilmiyorum emin olamıyorum..
Yani key imi manuel elle girmem için nereden öğrenebilirim 25 haneli keyimi ?

Format atmadan önce şu anda kullandığınız girmiş olduğunuz lisans anahtarını öğrenebilirsiniz. Bunun için bir programa vs. gerek yok, .vbs uzantılı windows dosyası ile bunu öğrenebiliyorsunuz. Dosyayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz, çift tıklayın ve çalıştırın. Lisanslanmış olan anahtarı küçük bir pencerede gösterecektir.

Dosya Ekleri

• 1706889305783.png
    1706889305783.png
    34,2 KB · Görüntüleme: 41
Format atmadan önce şu anda kullandığınız girmiş olduğunuz lisans anahtarını öğrenebilirsiniz. Bunun için bir programa vs. gerek yok, .vbs uzantılı windows dosyası ile bunu öğrenebiliyorsunuz. Dosyayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz, çift tıklayın ve çalıştırın. Lisanslanmış olan anahtarı küçük bir pencerede gösterecektir.
Tüm sitemlerde lisans anahtarını öğrenebilirmiyi acaba bu dosya ile ( WİN 7 - 8 - 10- 11 ) de yani ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı