Bilgisayar sebepsiz yere donuyor

Katılım
21 Mayıs 2021
Mesajlar
2.014
Çözümler
3
Evet hocalarım merhaba. Sıkılmıştım oyun açayım dedim ve normalde oyunda 1000 FPS'lere kadar çıkıyorum (oyun Minecraft) fakat oyunda ağaç kırmayı denerken ses ve ekran dondu. Daha öncesinde bilgisayarı kapatırken donmuştu takmadım ama sistemin tek parmağıyla kaldırdığı oyunda donunca biraz şüphelendim. Virüs taraması yapıyorum SFC /scannow temiz.

Not: Ekran kartı driver güncellemesi indi sanıyordum fakat duraklamış onunla alakalı olabilir mi?
 
Diskiniz arızalı olabilir. Ancak disk dışında arka planda çalışan uygulama da olabilir, anlık bir şey de olabilir, sürücülerden de kaynaklı olabilir. Sisteminizi bilmiyoruz.
Gtx 1650 i7 10. Nesil 16 gb ram 1 tb sanddisk plus. Driver dediğim game ready onunla alakalı olabilir mi şu an hızlı kurulum gerçekleştiriyorum. Virüs taraması temiz çıktı ama Win. Defender ne kadar doğru tartışılır.
 
Virüs olabilir, tarama yapabilirsiniz. Ekran kartıyla ilgili de olabilir. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Windows 10. hocam az önce cmd.exe çalışmayı durdurdu 000..12 gibi bir hata verdi normal mi? Bilgisayarı açtığım gibi kapattım o zaman aldım hatayı. Virüs taraması temiz çıktı hocam yaptım zaten ama windows defender ile.
 
Ana kartınız giriş seviyesi ise USB portlarını fazla meşgul etmeyiniz (taşınabilir disk, USB bellek veya öndeki 2 USB portunu birden kullanmak gibi) 2. Seçenek diskiniz bozulmuş.
 
Windows 10. hocam az önce cmd.exe çalışmayı durdurdu 000000012 gibi bir hata verdi normal mi? Bilgisayarı açtığım gibi kapattım o zaman aldım hatayı. Virüs taraması temiz çıktı hocam yaptım zaten ama windows defender ile.
Ekran kartınızla alakalı olabilir, aşağıdaki yönergeleri uygulayarak ekran kartı sürücünüzü kaldırın:

Ardından aşağıdaki sürücüyü bilgisayarınıza kurun:
 
Ana kartınız giriş seviyesi ise USB portlarını fazla meşgul etmeyiniz (taşınabilir disk, USB bellek veya öndeki 2 USB portunu birden kullanmak gibi) 2. seçenek diskiniz bozulmuş.

Driver ile ilgili olabilir mi?
Ekran kartınızla alakalı olabilir, aşağıdaki yönergeleri uygulayarak ekran kartı sürücünüzü kaldırın:

Ardından aşağıdaki sürücüyü bilgisayarınıza kurun:

Hocam daha 2 gün önce her şeyi sıfırladım Driver'ın silinmiş olması gerekiyor.
 

Geri
Yukarı