Çözüldü Bilgisayar sesleri mikrofona gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Seyitk

Hectopat
RAM
16
Anakart
Asus
Ön jak girişine kulaklığımı taktığımda masaüstündeki veya internetten video izlerken video sesleri mikrofona gidiyor.
Realtek driverını güncelledim filtreleri denedim işe yaramadı.
Stereo karışımı kapalı işe yaramadı.
SteelSeries Sonar kurdum noise cancellation vb. açtım işe yaramadı.

Çözüm
Anladım ne demek istediğinizi. Sizdeki kulaklık ucu 3 çizgili yani mikrofonlu kulaklık Jack'ı var. Ama işte maalesef her pc ses portu bu mikrofonlu kulaklıklar doğru düzgün desteklemiyor. Ben size şunu öneririm o zaman, Hem kasanın arkasına direkt anakartın portuna bağlarsınız kulaklığınızı sorunsuzca:

Tabi kablo biraz kısa gibi. Ama bu kablo tek bir girişi kulaklık ve mikrofon şeklinde ikiye ayırdığı için sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Maalesef kısa kalıyor ama eğer kasanız masanın üstündeyse belki sorun olmaz, kulaklık kablonuz 120cm falandı sanırım. Yetecektir o zaman mesafesi.

Hocam dilerseniz hiç dert etmeyin. Şu ürünü kasa önü USB'nize takın, o şekilde mikrofonunuzu gayet güzel bir şekilde kullanın. USB ses kartı oluğu için anakart ses kartıyla yaşadağınız sorunu bununla yaşamaz, daha da kaliteli bir ses deneyimi yaşarsınız. Kulaklığınızı da mikrofonunuzu da aynı anda takıp kullanabilirsiniz.

Hocam dilerseniz hiç dert etmeyin. Şu ürünü kasa önü USB'nize takın, o şekilde mikrofonunuzu gayet güzel bir şekilde kullanın. USB ses kartı oluğu için anakart ses kartıyla yaşadağınız sorunu bununla yaşamaz, daha da kaliteli bir ses deneyimi yaşarsınız. Kulaklığınızı da mikrofonunuzu da aynı anda takıp kullanabilirsiniz.

Hocam ben zaten kulaklığın mikrofonunu kullanıyorum ayrı bir mikrofonum yok ondan dolayı ön jak girişi kullanıyorum.

Bu USB cihaza sadece harici mikrofonlar bağlanmıyor. Ucu 3.5mm Jack'lı olan tüm mikrofonlar takılabilir. Dijital bir kart olduğu için cızırtı araya ses karışması vs gibi durumlar genelde yaşanmıyor. Kaliteli de aktarıyor sesleri.

Sadece kulaklık girişine taksam yeter mi o zaman normalde Wraith Sense IEM kullanıyordum mikrofonu var.

Anladım ne demek istediğinizi. Sizdeki kulaklık ucu 3 çizgili yani mikrofonlu kulaklık Jack'ı var. Ama işte maalesef her pc ses portu bu mikrofonlu kulaklıklar doğru düzgün desteklemiyor. Ben size şunu öneririm o zaman, Hem kasanın arkasına direkt anakartın portuna bağlarsınız kulaklığınızı sorunsuzca:

Tabi kablo biraz kısa gibi. Ama bu kablo tek bir girişi kulaklık ve mikrofon şeklinde ikiye ayırdığı için sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Maalesef kısa kalıyor ama eğer kasanız masanın üstündeyse belki sorun olmaz, kulaklık kablonuz 120cm falandı sanırım. Yetecektir o zaman mesafesi.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı