Bilgisayar sıcaklık değerleri

thefalcon27

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar fotoğrafta görüldüğü gibi sıcaklık değerlerim boşta bu şekilde. Ancak kasanın kapakları açık kasamın içinde hava akışı olmadığı için camı çıkarttım. Ekran kartı boşta 50 derecede oluyor böyle kalmasının bir sıkıntısı var mı MSI Afterburner otomatik olarak 0 da çalıştırmıyor fanları ben 25'e alınca sıcaklık değerleri 33'e kadar düşüyor sizce fanları döndürmeli miyim? Fan hızını 25'e alınca çok fazla ses vermiyor ancak boşa dönmesini de istemiyorum elektrikten tasarrufta ediyor muyum bu konuda bilgilendirir misiniz? Ekran kartım: Sapphire RX580 Pulse GDDR5 8 GB 256Bit AMD Radeon DX12 ekran kartı

Dosya Ekleri

• ss.png
    ss.png
    44 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim sistem 60 dereceye kadar fan çalıştırmaz ancak dediğin gibi %25 civarında çalıştırmanda bir sakınca olmaz içinin rahat olması açısından. Ama ekran kartı için 85 ve üzeri, işlemci için 75 ve üzeri değerler önlem alınması gerektiğini ve bir sorun olduğunu gösterir.

Kardeşim sistem 60 dereceye kadar fan çalıştırmaz ancak dediğin gibi %25 civarında çalıştırmanda bir sakınca olmaz içinin rahat olması açısından. Ama ekran kartı için 85 ve üzeri, işlemci için 75 ve üzeri değerler önlem alınması gerektiğini ve bir sorun olduğunu gösterir.
ya işlemcimde yük altında 65 derecede onda bir sıkıntı yokta ekran kartı boşta % 0 da iken 50 derecede %25 te çalıştırınca 33 e kadar düşüyor yani bir takıntı oluşmuş kapatsam fanlar boşa dönmesin mantığı var bende bir sıkıntı olurmu diye düşündümde %25 te çalışsın nolur nolmaz yinede.
Bu arada ekran kartım yük altında garfik olarak çok yorucu oyunlarda 73 74 lerde görmüştüm 75 e dayanmadı hiç % 40 ta oyunlarda 68 70 derecede çalıştırıyor anlamadığım gpu kullanmadığı halde %0 da neden 50 derecede geziyor.

Bilgisayarı ilk açtığınızda ekran kartı 40 dereceyi geçmez genelde. Oyuna girip çıktığınızda yüke biner ve ısınır. Fanlar soğutur. Oyunu kapattıktan sonra fanlar 50 dereceye düşene kadar soğutur ve sıcaklık düştükçe yavaşlar ve durur. En nihayetinde hala elektrik alıyor ve size görüntü veriyor, yüke binmiyor ancak fanlar da dönmüyor. Bu yüzden düştüğü sıcaklıkta kalır.

Oyunlarda 75 derece olması gayet güzel. İşlemcin de aynı şekilde hiçbir problem yok.

Bilgisayarı ilk açtığınızda ekran kartı 40 dereceyi geçmez genelde. Oyuna girip çıktığınızda yüke biner ve ısınır. Fanlar soğutur. Oyunu kapattıktan sonra fanlar 50 dereceye düşene kadar soğutur ve sıcaklık düştükçe yavaşlar ve durur. En nihayetinde hala elektrik alıyor ve size görüntü veriyor, yüke binmiyor ancak fanlar da dönmüyor. Bu yüzden düştüğü sıcaklıkta kalır.

Oyunlarda 75 derece olması gayet güzel. İşlemcin de aynı şekilde hiçbir problem yok.
Çok teşekkürler yardımlarınız için Hocam İyi Geceler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı