Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi bilgisayar siyah ekran verip reset atıyor. Bilgisayarı aldığımdan beri bu sorun devam ediyor. Alalı 3-4 ay oldu. Tüm parçalar sıfır. Bir sorunla alakalı bir kere servise yolladım fakat aynı şekilde geri yolladılar, sorun devam ediyor.
Reset attıktan sonra AMD Radeon Software'de bir bildirim beliriyor, şu şekilde; beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü varsayılan Radeon WattMan ayarları geri yüklendi."
Sorunun bununla alakalı olabileceğini düşünüyorum çünkü bu bildirim her reset attıktan sonra çıkıyor.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Reset attıktan sonra herhangi bir minidump dosyası oluşmuyor.
Hocam, Wattman hatası sürücü kaynaklı olduğu gibi PSU kaynaklı da olabilir. Reset atma sorunu için en önemli etken PSU. Eksik olan Windows güncellemesi ve varsa BIOS güncellemesini yapın. Ekran kartı için DDU ile sürücüyü kaldırıp WHQL sürücüyü yükleyip deneyebilirsiniz. Bu olmazsa Undervolt yapabilirsiniz.
Hocam, buradan 20.9.1 WHQL sürücüyü indirebilirsiniz.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Yazın en sıcak dönemindesiniz, virüsten dışarı çıkamıyorsunuz, sabah akşam bilgisayardasınız ve özellikle bu dönemlerde PC'den yükselerek gelen fan sesi ve yüksek sıcaklıklar sizi rahatsız etmeye başladı, herkesin dilinde bir undervolt diye daldınız foruma ve buradasınız :) Öncelikle undervolt...
www.technopat.net
Bunlara rağmen sorun çözülmezse PSU ve ekran kartını garantiye gönderin derim.
Hocam, Wattman hatası sürücü kaynaklı olduğu gibi PSU kaynaklı da olabilir. Reset atma sorunu için en önemli etken PSU. Eksik olan Windows güncellemesi ve varsa BIOS güncellemesini yapın. Ekran kartı için DDU ile sürücüyü kaldırıp WHQL sürücüyü yükleyip deneyebilirsiniz. Bu olmazsa Undervolt yapabilirsiniz.
Hocam, buradan 20.9.1 WHQL sürücüyü indirebilirsiniz.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Yazın en sıcak dönemindesiniz, virüsten dışarı çıkamıyorsunuz, sabah akşam bilgisayardasınız ve özellikle bu dönemlerde PC'den yükselerek gelen fan sesi ve yüksek sıcaklıklar sizi rahatsız etmeye başladı, herkesin dilinde bir undervolt diye daldınız foruma ve buradasınız :) Öncelikle undervolt...
www.technopat.net
Bunlara rağmen sorun çözülmezse PSU ve ekran kartını garantiye gönderin derim.
Windows ve Bios güncellemeleri yapılı. Ekran kartının da son sürümü yüklü DDU ile kaldırıp tekrar yüklemiştim garanti olsun diye. Kasayı komple garantiye yollamıştım bundan 1.5 ay önce falan eğer PSU'da bir sıkıntı olsa orada fark etmezler miydi?
Windows ve BIOS güncellemeleri yapılı. Ekran kartının da son sürümü yüklü DDU ile kaldırıp tekrar yüklemiştim garanti olsun diye. Kasayı komple garantiye yollamıştım bundan 1.5 ay önce falan eğer PSU'da bir sıkıntı olsa orada fark etmezler miydi?