Bilgisayar Sorunlarım

arda511

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, baya soracağım şeyler vardı. O yüzden tek bir konu altında toplamak istedim. Hemen sorunlardan bahsedeyim.

1. ASUS VS197DE Monitör kullanıyorum. Yazılar silik silik gözüküyor. Çok çözmeye çalıştım ama başarısız oldum. 2 senedir böyle kullanıyorum İllallah etti artık. VGA kabloda bir sorun yok eski monitörde de aynısı kullanılıyordu. Onda böyle bir sorun yoktu LCD idi eskisi.
  2. TSST (Toshiba Samsung Storage Technology) SH-M522 modeli bir DVD okuyucum var. Eskiden hiç sorun çıkarmazdı. Yeni HDD aldım ne BIOS'ta görünüyor ne bilgisayarda. Eski olduğu için sürücü de bulunmuyor. Yenilemeden bi çözüm üretemez miyiz? Düğmesine basınca kapağı açılıyor.

1) Ekran görüntüsü paylaşın, bi bakalım. Ayrıca her VGA kablosu bazı monitörlerle uyumlu olmuyor maalesef. Başka kablo denediniz mi ?

2) DVD'nin firmware güncellemesi var mı ? Varsa yapın. Aldığınız HDD nedir ? Soruları biraz karışık sormuşsunuz. DVD ile HDD birbirine karışmış. :) BIOS güncel mi ? Tüm sistem özelliklerinizi belirtmenizde de fayda var. Sorunlarınızı daha detaylı anlatın.

Son düzenleme:
1) Ekran görüntüsü şöyle ama sizde yazılar bende gözüktüğü gibi gözükecek mi? Onu bilmiyorum.
Ekran Alıntısı.PNG

2) Evet firmware güncellemesi var interntten buldum fakat DVD okuyucu hiç tanınmadığı için onu da yapamıyoruz. HDD Maxtor 7L300R0 300 GB IDE bir HDD. Evet BIOS güncel.

1) Ekran görüntüsü şöyle ama sizde yazılar bende gözüktüğü gibi gözükecek mi? Onu bilmiyorum.Eki Görüntüle 47152
2) Evet firmware güncellemesi var interntten buldum fakat DVD okuyucu hiç tanınmadığı için onu da yapamıyoruz. HDD Maxtor 7L300R0 300 GB IDE bir HDD. Evet BIOS güncel.
Mümkünse ekran görüntüsünü telefonla çekip yükleeyebilirsiniz.

1) Ekran görüntüsünü windowstan değil, telefon vs. ile çekin. Farklı bir VGA kablosu ile deneyin. Sormama gerek var mı bilmiyorum, monitörde AUTO tuşuna bastınız mı ?

2) DVD arızalanmış olabilir, farklı bir PC'de deneyin. HDD 2. el mi ? Bağlantılarını düzgün yaptınız mı ? Sağlam olduğuna emin misiniz ? Tüm sistem özelliklerini de belirtin.

Son düzenleme:
1) Şöyle yükledim ama pek belli olmuyor. Kamera biraz kötü de 5 MP.
2) HDD sıfır. Hatta işletim sistemini bile yeni kurdum.
JpmmdOD.jpg

Sistem
Anakart: ECS G31T-M9
İşlemci: Intel Core 2 Duo E8300
RAM: Hi-Level 2 GB 667 MHz / Kingston 1 GB 800 MHz
Ekran Kartı: ASUS EAH HD 6570 1 GB GDDR3 128 Bit
Kasa ve PSU: Everest 706B / 350 Watt (Bundan olduğunu düşündüm ama sanmam yoksa DVD bile açılmazdı.)

Başka bir VGA kablosu ile deneyin. Monitörün AUTO tuşuna basın bi. İşletim sistemini nasıl kurdun ? Önceden nasıl çalıştırdın ? DVD, HDD'yi bağlayınca mı çalışmamaya başladı ? Bana kasa bağlantılarının resmini de çek. Şu sorununuzu detaylı anlatın diyorum.

Eski HDD Samsung SP0842N 80GB bi HDD idi. Eski HDD'de yani Samsung'ta çalışıyordu. Maxtor 300 GB alınca bu sorun çıktı. PSU'dan çıkan 2 adet ortak molex kablolarına bağlı ikiside.

Eski HDD Samsung SP0842N 80GB bi HDD idi. Eski HDD'de yani Samsung'ta çalışıyordu. Maxtor 300 GB alınca bu sorun çıktı. PSU'dan çıkan 2 adet ortak molex kablolarına bağlı ikiside.
Monitör için ClearType'ı ayarlamayı denediniz mi acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı