Bilgisayar SSD üzerinden açılmıyor

onurcanpoyraz

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhabalar öncelikle bilgisayarımın özelliklerinden bahsedeyim. Intel 8. nesil i5 işlemci, NVIDIA MX 150 ekran kartı, 16 GB RAM, Kingston SSD, Toshiba HDD.

Arkadaşlar laptopu yaklaşık 1 yıl önce aldım. Aldığımda HDD vardı daha sonradan SSD'ye geçiş yaptım. Ancak bilgisayarım şu an açılmıyor ve mavi ekran hatası alıyorum. BIOS menüsüne girdiğimde ise SSD'nin Boot menüsünde görülmediğini fark ettim.

20201006_200458.jpg

Bir USB'ye herhangi bir işletim sistemi yazıp format ekranı açmayı deneyin. Bu ekranda da disk görünmüyorsa SSD kesin arızalı diyebiliriz.

Ayrıca SSD BIOS'ta da görünmüyor demiştin. Bu da SSD'nin arızalı olduğu sonucuna çıkıyor.

Bir USB'ye herhangi bir işletim sistemi yazıp format ekranı açmayı deneyin. Bu ekranda da disk görünmüyorsa SSD kesin arızalı diyebiliriz.

Ayrıca SSD BIOS'ta da görünmüyor demiştin. Bu da SSD'nin arızalı olduğu sonucuna çıkıyor.
Peki SSD durup dururken neden bozulsun. Daha 1 saat önce sorunsuz çalışıyordu. SSD'nin bozulmasını tetikleyen başka birşey olabilir mi? Örneğin anakart arızası vb.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı