Bilgisayar sürekli donuyor

cankrbs

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba yeni bilgisayar aldım eskisini de satmadım evde masada duruyor fakat bilgisayar geç açılıyor donuyor RAM'leri test ettim bir sorun gözükmedi. Sorunun SSD'den olduğunu düşünüyorum sizce SSD değerlerinde bir sıkıntı var mıdır?

Dosya Ekleri

• IMG_2590.jpeg
    164,3 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_2594.jpeg
    107,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü birleştirme. HDD'lerde dağınık verileri birleştiriyor daha hızlı erişmenizi sağlıyor. SSD'de zaten gerek yokmuş böyle bir şeye üstüne zarar veriyor.

Anladım hocam ben direkt yeni SSD alıp şu an takılı olan SSD ve HDD'yi çöpe atacağım.

Hocam bende de SSD var , HardDisk kullanmıyorum da gerçekten bildiğimiz disk ayarlarından çözümleme ve birleştirme yapmak zararlı mı ?
Evet öyleymiş. Bende bir iki kere yaptım ama zaten gerek yokmuş öyle birşeye, hemde zarar veriyormuş. Nasıl zarar veriyor, şimdi HDD'lerde veriyi okuyan bir kol var. HDD bu veriyi bazen farklı yerlere yazabiliyor, işlemci de bunu istediğinde kafanın bayağı bir hareket etmesi gerekiyor bu da diskin ömrünü ve hızını düşürüyor. SSD'ler tamamen sabit olduğu için (bildiğin flash bellek zaten) böyle bir durum yok, sen defrag yaptığında bir sürü verinin yerini değiştiriyorsun bu da SSD'nin içindeki flash çipinin ömrünü kısaltıyor.

Yani demek istediğim gerek yokmuş buna. Üstelik ömrünü kısaltıyor.

Zaten gösterdiğim gibi Windows 11 izin bile vermiyor böyle birşey yapmaya.

Teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…