Bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

arguss1

Centipat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/146GVcY8b0dJwEoOowUV3TtGxtslocARe/view?usp=sharing
RAM
Vengeance 2x8gb 3600mhz
SSD veya HDD modeli
Xpg Spectrix S40g 512gb 3500mb/2400mb/s
Ekran kartı
ZOTAC RTX 4060 Tİ 8GB
Anakart
ASUS Prıme B450m-a Iı Ddr4 4400mhz Oc Am4 Matx Ana
İşlemci
Amd Ryzen 7 5700x 4.6 Ghz Soket Am4 36 Mb
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın M.2 SSD hariç tüm parçaları 0 M.2 SSD'nin sağlık durumuda %78 sistem mavi ekran veriyor sürekli. 2-3 kere format attım değişen bir şey yok. Bazen art arda 2-3 kere mavi ekran veriyor bazen 30dk bazen 1 saati buluyor. Minidump dosyamı paylaştım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Mavi ekran verdiği sırada aşşağı kısımda bi hata kodu yazar kodu kopyala ve google da kodu arat
'Windows 10 hata kodu ..................................... '

Noktalı kısma kodu yaz eğer türkçe kaynakta bulamazsan
'Windows 10 error code ......................... ' şeklinde arat

Dump dosyalarından birini inceledim WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124) kodunu buldum kodun nedeni işlemciye yetersiz güç beslemesiymiş. Eğer overclock yaptıysan bunu geri çekmen lazım ama yapmadıysan psu yetersiz

Çözüldü: Whea_uncorrectable_error (124) mavi ekran hatası ilk dosyanın sorununu burdan buldum

İkinci bir dump dosyanın sorunu ise ram kaynaklıymış dosya kodu IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) bu sonucu ise Çözüldü: Windows 10 "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" ve mavi ekran hatası buradan buldum

Son düzenleme:
Sonuncu dosyaya da baktım sonuncu ilki ile aynı hata koduna sahip yani elimizde iki hata kodu var

İşlemciniz ve ekran kartınızın güç tüketimlerine baktım evet PSU yeterli görünüyor.

Ben overclock yapmadım ama işlemci overcloklu gelmiş olabilir mi?

Overclock işlerine hiç girmedim ancak overclock anakarttan yapılır benim bildiğim işlemci değişseniz bile anakarttan yapıldığı için bir şey değişmez.

Mavi ekran verdiği sırada aşağı kısımda bir hata kodu yazar kodu kopyala ve Google da kodu arat
'Windows 10 hata kodu... '

Noktalı kısma kodu yaz eğer Türkçe kaynakta bulamazsan
'Windows 10 error code... ' şeklinde arat

Dump dosyalarından birini inceledim WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124) kodunu buldum kodun nedeni işlemciye yetersiz güç beslemesiymiş. Eğer overclock yaptıysan bunu geri çekmen lazım ama yapmadıysan PSU yetersiz

Çözüldü: Whea_uncorrectable_error (124) mavi ekran hatası ilk dosyanın sorununu buradan buldum

İkinci bir dump dosyanın sorunu ise RAM kaynaklıymış dosya kodu IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) bu sonucu ise Çözüldü: Windows 10 "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" ve mavi ekran hatası buradan buldum

Sağdan soldan aldığın şeylerin bu konuda işe yarayacağını sana düşündüren nedir?

Sağdan soldan aldığın şeylerin bu konuda işe yarayacağını sana düşündüren nedir?
sağdan soldan aldığın dediğiniz konuların ikisindede bu iki hata kodu var racon kesmeye mi geldiniz konuya yardımcı olmaya mı çok bilginiz var ise konuyu size bırakıyorum hata kodları da yukarıda

Kod:
 Speed 3600MHz
 Manufacturer Corsair
 Serial Number
 Asset Tag Number [String Not Specified]
 Part Number CMK16GX4M2C3600C20
 Attributes 1
 Extended Size 0
 Configured Memory Speed 3600
 Minimum Voltage 1200
 Maximum Voltage 1200
 Configured Voltage 1200

@arguss1 kullandığın RAM hızı, bugüne kadar stabil ilerledi mi? XMP kapalı şekilde sistemini kontrol et. Voltajı baya düşük çünkü.

Kod:
 Speed 3600MHz
 Manufacturer Corsair
 Serial Number
 Asset Tag Number [String Not Specified]
 Part Number CMK16GX4M2C3600C20
 Attributes 1
 Extended Size 0
 Configured Memory Speed 3600
 Minimum Voltage 1200
 Maximum Voltage 1200
 Configured Voltage 1200

@arguss1 kullandığın RAM hızı, bugüne kadar stabil ilerledi mi? XMP kapalı şekilde sistemini kontrol et. Voltajı baya düşük çünkü.
sistemi yeni topladım 3600mhz de kullanıyorum hızını kaça düşürüp deniyim

Mavi ekran verdiği sırada aşşağı kısımda bi hata kodu yazar kodu kopyala ve google da kodu arat
'Windows 10 hata kodu ..................................... '

Noktalı kısma kodu yaz eğer türkçe kaynakta bulamazsan
'Windows 10 error code ......................... ' şeklinde arat

Dump dosyalarından birini inceledim WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124) kodunu buldum kodun nedeni işlemciye yetersiz güç beslemesiymiş. Eğer overclock yaptıysan bunu geri çekmen lazım ama yapmadıysan psu yetersiz

Çözüldü: Whea_uncorrectable_error (124) mavi ekran hatası ilk dosyanın sorununu burdan buldum

İkinci bir dump dosyanın sorunu ise ram kaynaklıymış dosya kodu IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) bu sonucu ise Çözüldü: Windows 10 "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" ve mavi ekran hatası buradan buldum
mavi ekran verdiği sırada ekranda whea uncorrectable error yazısı çıkıyor az önce 3 kere mavi ekran verdi 5dakikada

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı