Çözüldü Bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Aokiee

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1xSn7jL6irg7yERceOO9D-mXxFojHecDD?usp=sharing
RAM
16 GB 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB M2 SSD
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
ASUS PRIME A520M-K
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600
Birkaç ay önce başladı bu durum. RAM frekansını azaltarak nispeten çözmüştüm. Ancak şimdi tekrar başladı. İkişer üçer dakika aralıklarla mavi ekran yiyorum. RAM frekansı 2100'lerde tutsam bile açıldığı gibi kapanıyor bilgisayar. Dump dosyalarım aşağıda yorumlarınızı bekliyorum.

Dump

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. Dosyaları inceledim. Şunları yapmanızı istiyorum:

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp güncel veya en güncel WHQL onaylı sürücüyü ekran kartının sitesinden kurun. Zira bazı hatalar NVIDIA ekran kartı sürücüsünü işaret ediyor.

Memtest86 ile RAM testi yapıp sonuçları paylaşın. RAM sorunu olabilir.

BIOS restore default yapın. Ayrıca BIOS güncel değil, güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sürücüyü uyguladım. BIOS ayarlarını defaulta çektim. Güncellemeyi MemTest yapmadan yapacağım. Şimdiden teşekkürler bu arada aktif insan kalmamış forumda.
Tamamdır. Beklemedeyim, çözeriz inşallah tez zamanda. Forumda yeniyim ama 2020'ye 2021'e göre herkes aktif değil diyor gerçekten. Neyse konu dağılmasın

Tamamdır. Beklemedeyim, çözeriz inşallah tez zamanda. Forumda yeniyim ama 2020'ye 2021'e göre herkes aktif değil diyor gerçekten. Neyse konu dağılmasın
Hocam valla sağdaki konulara bakıyorum çoğuna mesaj bile atılmamış. Önceden kargaşadan boş insanlar yazmasın derdik. Neden böyle oldu acaba?

Hocam valla sağdaki konulara bakıyorum çoğuna mesaj bile atılmamış. Önceden kargaşadan boş insanlar yazmasın derdik. Neden böyle oldu acaba?
Çok azaldı forum kültürü. Bir de artık millet sorununu ChatGPT'den çözüyor. Ayrıca pandemi bitti. Millet evde olduğu için o zaman forumlara akın ettiler. Neyse hocam, konu dağılıyor.

Hocam ayrı ayrı MemTestleri yaptım. Benim okuyabildiğim kadar ikisinde de bi hata göremedim. Ancak bikaç ay önce ikisi de takılı biçimde yaptığım testte hata çıkmıştı diye hatırlıyorum. Yinede atayım bakın.

Çok azaldı forum kültürü. Bir de artık millet sorununu ChatGPT'den çözüyor. Ayrıca pandemi bitti. Millet evde olduğu için o zaman forumlara akın ettiler. Neyse hocam, konu dağılıyor.

MemTest

Hocam ayrı ayrı MemTestleri yaptım. Benim okuyabildiğim kadar ikisinde de bi hata göremedim. Ancak bikaç ay önce ikisi de takılı biçimde yaptığım testte hata çıkmıştı diye hatırlıyorum. Yinede atayım bakın.
MemTest
Hata görünmüyor. İsterseniz ikisi takılı biçimde test yapın. Ama eğer sistem diğer işlemleri yaptıktan sonra mavi ekran vermediyse sistemi gözetleyebiliriz. BIOS default yapma, sürücü işlemlerinden sonra yani.

Hata görünmüyor. İsterseniz ikisi takılı biçimde test yapın. Ama eğer sistem diğer işlemleri yaptıktan sonra mavi ekran vermediyse sistemi gözetleyebiliriz. BIOS default yapma, sürücü işlemlerinden sonra yani.
1750364324986.png

Geçmiş testteki Log dosyasında bu şekilde 2 hata çıkmış. Uyumsuzluk desem ikisi de aynı RAM. Belki port sorunu olabilir çünkü ikisini de aynı portta test ettim. Ama o da çok ileri düzey bir şey. Teşekkür ederim yardımınız dokunduğu için. Çözüldü işaretliyorum cevabınıza. Sorunu çeken başkaları da olursa diye daha önce yaptığım belki de işe yarayan konuyu da aşağıya bırakayım. İyi forumlar.

İlave Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı