Bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor

Mennann

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler bilgisayarım sürekli mavi ekran hatası vermekte çok bunaldım yardımınız ricadır. İlk önce Windows 7' de iken veriyordu formatla düzelir dedim Windows 10 yaptım devam etmekte.

-Zeppelin 1333MHz 4 GB RAM (Memtest86+USB ile tarattım sorun görülmedi)
-GeForce GT630 ekran kartı
-Asrock G41-GS anakart
-Intel core 2 Quad Cpu Q9550 2.83GHz

Minidump dosyaları ekteki gibidir:
Minidump

Son düzenleyen: Moderatör:
İki türde donanımsal hata var gibi gözükmekte. En önemlisi RAM den veya RAM slotlarından kaynaklı gibi. Bir diğeri ise HDD kaynaklı.

RAM'leri MemTest86+ 5.01 sürümü ile tamamen bitene kadar mı test ettiniz ? Değilse lütfen tam test gerçekleştirip sonucu bildirin.

Eğer ki tam bir test ise de RAM'i slotundan çıkartıp tekrardan takın. Ayrıca anakart kitapçığında RAM hangi slota takılması gerektiği ile ilgili ibare varsa ona uyun.

Halen devam ederse HDD kısmına geçelim. HDD'yi tam olarak biçimlendirin. Ardından temiz Windows 10 kurulumu gerçekleştirin.

Anakartımda 2 adet slot bulunmakta. 1 adet DDR2, 1 adet DDR3. Evet RAM testini sonuna kadar bittiğinden emin oldum.

Parçaları kontrol ettim, düzgün bir şekilde konumlandırıldı.

Harddiski C/D komple biçimlendireyim. Peki Windows 7'ye dönmek istiyordum zaten. İlginiz için çok teşekkür ederim. Hata devam ederse RAM+HDD alarak sorunu çözmüş olur muyum peki ?

Mümkünse Windows 10 kurun. Sorun düzelmezse sizden ilk istenecek olan Windows 10'a geçmeniz olacaktır.

RAM testinde sorun gözükmüyorsa sorun kesin RAM diyemeyiz. Farklı bir bilgisayarda da RAM'i test edebilme şansın olursa iyi olur. Belki de anakart kaynaklı olabilir.

Fakat HDD'de bir sorun olduğu kesin. Biçimlendirdikten sonra kullanım olanağı sağlaması lazım. Siz biçimlendirip temiz Windows 10 kurulumu yaptıktan sonra bilgilendirin.

Mümkünse Windows 10 kurun. Sorun düzelmezse sizden ilk istenecek olan Windows 10'a geçmeniz olacaktır.

RAM testinde sorun gözükmüyorsa sorun kesin RAM diyemeyiz. Farklı bir bilgisayarda da RAM'i test edebilme şansın olursa iyi olur. Belki de anakart kaynaklı olabilir.

Fakat HDD'de bir sorun olduğu kesin. Biçimlendirdikten sonra kullanım olanağı sağlaması lazım. Siz biçimlendirip temiz Windows 10 kurulumu yaptıktan sonra bilgilendirin.

Peki çok teşekkür ederim. O kadar zamanınızı aldım uğraştırdım sağolun. Ben RAM'den şüpheleniyorum ama Zeppelin marka RAM belli süre sonra mavi ekran hatası veriyor diye okumuştum bir yerde.

En iyisi ikisini birden değişip kurtulmak olacak (y)

Devam ediyorsa güncel dumpları paylaşın. Ek olarak kameranız iyi ise anakartın genel resmini çekin. Sizde bir gözden geçirin eski olabilecek parçaların kapasitörlerini şişme veya patlamış var mı diye.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı