Bilgisayar sürekli yeşil ekran veriyor

Onurzengn060

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar iyi forumlar diliyorum. Arkadaşlar bu VRM nedir? Çok aşırı ısınıyor 120 - 130 derecelere çıkıyor. Mesela 1 oyuna girmek için bilgisayarım en az 5 kez kapanıp açılıyor yeşil ekran veriyor sürekli. Hele PUBG oynarken aşırı veriyor. Hatta oynamazken menüdeyken önce çizgileşip sonra yeşil ekranı veriyor. Bir keresinde tam 12 kere açıp kapatmak zorunda kaldım. 1 Ay önce bu sorundan dolayı Asus garanti servisine gönderdim ve bana kartınızda hiçbir sorun çıkmadı bütün testler yapıldı dediler ben şok oldum. Artık eskisinden dahada fazla veriyor. Bununla alakalı mı onuda bilmiyorum. Oyunlarda takılmalar felanda oluyor. Ekran kartımın garantisi hala devam ediyor. Bu arada başka bir kartla test ettim onda bir sorunla karşılaşmadım. Bazen yeşil ekranı mavi ekran takip ediyor ve hata kodunda VİDEO_TDR_FAİLURE yazıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Ne yapmam gerekiyor sizce?

Ekran kartım: Asus R9 380 2GB

Son düzenleyen: Moderatör:
VRM kısaca söylemek gerekirse; ekran kartının üzerindeki güç ünitesidir. Yani karta gelen elektrik gücünü çok dengeli ve stabil bir hale getirerek GPU'nun sağlıklı ve stabil çalışmasını sağlar. Bu bileşenlerin kalitesi özellikle yüksek güç tüketen ve fazla ısının ekran kartlarında çok önemlidir. VRAM ile karıştırmayın. VRAM; GPU'nun belleğidir. VRM'nin bu kadar ısınması normal değil. Garantiye bu şekilde bir not ile gönderin tekrar.

VRM kısaca söylemek gerekirse; ekran kartının üzerindeki güç ünitesidir. Yani karta gelen elektrik gücünü çok dengeli ve stabil bir hale getirerek GPU'nun sağlıklı ve stabil çalışmasını sağlar. Bu bileşenlerin kalitesi özellikle yüksek güç tüketen ve fazla ısının ekran kartlarında çok önemlidir. VRAM ile karıştırmayın. VRAM; GPU'nun belleğidir. VRM'nin bu kadar ısınması normal değil. Garantiye bu şekilde bir not ile gönderin tekrar.
Unutkanlık başa bela resmen.

Son düzenleme:
Çok geç cevap vermiş olacağım ama belirtmek istedim. 18 şubat günü gönderdim içine flash disk felan koydum video ve fotoğraflarıda ekledım. Bu güne kadar onarım durumu onarımda yazıyordu fakat şu an beklemede yazıyor beklemede ne demektir arkadaşlar ?

Güncelleme;
Bu gün beni aradılar ve biz ekran kartını uzun süre teste soktuk ve sizin belirttiğiniz hataları göremedik denildi. Çok ilginç anlamıyorum, USB bellek yollayıp vido görüntü dahi attım. Bana biz burada o sorunları görmediğimizden bir işlemde yapamıyoruz diyor. Şu an gene başka ekran kartı kullanıyorum ve hiç yeşil ekran veya mavi ekran almadım. Bana burada arkadaşlarımız oyunlarda oynadı bir sorun çıkmadı diyor. O zaman bu hatanın sebebi nedir yahu ? Hiç bir şey anlamadım bana yaptıkları testlerin görüntülerini de yollayacaklarmış. Bende ekran katım eğer aynı şekilde gönderilirse tükaetici hakem heyetine başvuracağım siz uğraşırsınız dedim telefondaki arkadaş da biz tekrar teste sokacağız kartı dedi ve konuşma bitti. Bana yolladıkları testleri de buraya atacağım. Arkadaşlar sizlerde bana bir akıl verirseniz çok iyi olacak. İyi forumlar. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı