Windows 11 kuruluydu bilgisayarı tekrar açtığımda ses kısmında sadece monitörün sesi gözüküyor onun dışında ne hoparlör ne kulaklık hiçbirini görmüyor ses kartı yanmış olabilir mi?
Kasanızın ön ses girişlerine takıyorsanız da görmüyor ise kasanın ön girişlerinin anakarta bağlı ve doğru bağlantı yapıldığına emin olunuz. Anakarta arka girişlerden takmayı deneyiniz.
Realtek ses yongasına sahip sistemler için gerekli olan Windows sürücüsü. Eski bir yonganız varsa bu sürücüsü kurunuz: https://www.technopat.net/sosyal/indir/realtek-high-definition-audio-hda.546/ Kurulum esnasında y= Yes n= No ile seçim...
Kasanızın ön ses girişlerine takıyorsanız da görmüyor ise kasanın ön girişlerinin anakarta bağlı ve doğru bağlantı yapıldığına emin olunuz. Anakarta arka girişlerden takmayı deneyiniz.
Girişleri hiç değiştirmedim bir anda böyle oldu elektirkten kaynaklı diye korkuyorum şimdii kuruyorum sürücüleri bir de bilgisayarı açılırken bazen siyah ekranda kalıyor kapatıp açmam gerekiyor tekrar bu iki sorun aynı anda başladı açılmama ve ses.
Ses sorunları genel olarak ya ses kartının üretici yazılımını doğru yüklememekden kaynaklı ya da ses kartının kendisinin arızalı olmasından kaynaklı olur. Bazı aygıtlara ses geliyor (örneğin hoparlöre ses geliyor) kulaklığa ses gelmiyorsa bu ses kartının yazılım ayarlarının yanlış yapılandırılmasından kaynaklı bir durumdur.