Bilgisayar takılan hiçbir kulaklığı görmüyor

rezgo

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
8*2 3000mhz
SSD veya HDD modeli
WD 250 GB
Ekran kartı
RX 570 4 GB
Anakart
Asus H310M-D
İşlemci
İ3 9100F
Windows 11 kuruluydu bilgisayarı tekrar açtığımda ses kısmında sadece monitörün sesi gözüküyor onun dışında ne hoparlör ne kulaklık hiçbirini görmüyor ses kartı yanmış olabilir mi?

Ses sürücüsü kurup denediniz mi?

Kasanızın ön ses girişlerine takıyorsanız da görmüyor ise kasanın ön girişlerinin anakarta bağlı ve doğru bağlantı yapıldığına emin olunuz. Anakarta arka girişlerden takmayı deneyiniz.

Kurup deneyin.

Açılan konuların hepsi Asus değil. Farklı markalar da var. Genelleme yapmak bence yanlış.

Kasanızın ön ses girişlerine takıyorsanız da görmüyor ise kasanın ön girişlerinin anakarta bağlı ve doğru bağlantı yapıldığına emin olunuz. Anakarta arka girişlerden takmayı deneyiniz.

Girişleri hiç değiştirmedim bir anda böyle oldu elektirkten kaynaklı diye korkuyorum şimdii kuruyorum sürücüleri bir de bilgisayarı açılırken bazen siyah ekranda kalıyor kapatıp açmam gerekiyor tekrar bu iki sorun aynı anda başladı açılmama ve ses.

Ses sorunları genel olarak ya ses kartının üretici yazılımını doğru yüklememekden kaynaklı ya da ses kartının kendisinin arızalı olmasından kaynaklı olur. Bazı aygıtlara ses geliyor (örneğin hoparlöre ses geliyor) kulaklığa ses gelmiyorsa bu ses kartının yazılım ayarlarının yanlış yapılandırılmasından kaynaklı bir durumdur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı