Bilgisayar takılı RAM'i görüyor ama çalıştırmıyor

Moolong

Kilopat
Katılım
4 Nisan 2018
Mesajlar
1.836
Çözümler
8
Arkadaşlar PC'ye 2 GB RAM taktık fakat RAM'ler CPU Z de görüyor ama Windows kullanmıyor. Neden ve nasıl çözerim?

18E72E84-C085-430E-BFA0-BE02A6444384.jpeg


1A2F3237-5C4B-4AE1-BFBC-E4119CC01165.jpeg


35EC64C6-ABE9-44AB-BD8F-87F41E14CFC6.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bak, kavga etmeye çalışmıyorum. Yanlış biliyorsun, söylüyorum sana işte. Ağaç yaşken eğilir ama sende biraz geç kalmışız.
Öğrenmen için yazdım ama okuduğunu anlayabiliyorsan.

Microsoft Windows 32 Bit İşletim Sistemlerinden bahsedecek olursak; Bazı sürümler için PAE teknolojisi kullanıma sunulmuştur ve bu şekilde 4 GB. RAM kullanabilirler. Bu nasıl olur? Eğer donanımınız destekliyorsa (PAE ve DEP destekli bir işlemci, NUMA ve Memory Remapping destekli bir anakart ve kullandığınız diğer bileşenlerin sürücüleri) Windows üzerinden PAE'yi etkinleştirirsiniz (aşağıdaki linklerde detayı bulunuyor) böylece sistem 2^36 bit adresleme yapmaya başlar ve 4 GB. görmenizi sağlar fakat yukarıda yazdığım donanım kısıtlamalarından dolayı bu çoğu zaman beklenen sonucu vermez ama teoride böyledir. 4 GB. görüntüleyememenin sebebi de kullandığınız parçaların (NIC, VGA ve sistemdeki her türlü bileşen, bunu Device Manager/Aygıt Yöneticisi kullanarak görebilirsiniz) fiziksel bellekte belli bir alanı kendilerine ayırmak zorunda olmasıdır. 4 GB. raporlanan bir belleğin normalde 32 Bit işletim sistemlerinde 3.1 GB, 3.2 GB, 3.7 GB. gibi görünmesi normaldir. PAE ile bu değer 4 GB.'a çıkarılabilir ama garantisi yoktur.
 
Öğrenmen için yazdım ama okuduğunu anlayabiliyorsan.

Microsoft Windows 32 Bit İşletim Sistemlerinden bahsedecek olursak; Bazı sürümler için PAE teknolojisi kullanıma sunulmuştur ve bu şekilde 4 GB. RAM kullanabilirler. Bu nasıl olur? Eğer donanımınız destekliyorsa (PAE ve DEP destekli bir işlemci, NUMA ve Memory Remapping destekli bir anakart ve kullandığınız diğer bileşenlerin sürücüleri) Windows üzerinden PAE'yi etkinleştirirsiniz (aşağıdaki linklerde detayı bulunuyor) böylece sistem 2^36 bit adresleme yapmaya başlar ve 4 GB. Görmenizi sağlar fakat yukarıda yazdığım donanım kısıtlamalarından dolayı bu çoğu zaman beklenen sonucu vermez ama teoride böyledir. 4 GB. Görüntüleyememenin sebebi de kullandığınız parçaların (NIC, VGA ve sistemdeki her türlü bileşen, bunu Device Manager/Aygıt Yöneticisi kullanarak görebilirsiniz) fiziksel bellekte belli bir alanı kendilerine ayırmak zorunda olmasıdır. 4 GB. Raporlanan bir belleğin normalde 32 Bit işletim sistemlerinde 3.1 GB, 3.2 GB, 3.7 GB. Gibi görünmesi normaldir. PAE ile bu değer 4 GB.'a çıkarılabilir ama garantisi yoktur.

İşte bu güzel bir açıklama. Teşekkür ederim.
 
Öğrendinmi şimdi bir daha da bilmediğin konularda ısrar etme. Ağaç dal gibi gibi örnekler verirken 2 kez düşün. 😆

Sana haklısın demedim. Güzel açıklama dedim.
 
Arkadaşlar sorunumu çözümü ne? 32 Bit 64 Bit laptopta 4 GB gömülü RAM var zaten 2 de ben ekleyecektim 6 olacaktı RAM'i görüyor laptop fakat çalıştırmıyor sebep?
Anakartınız DDR3L(1.35 Volt) destekleyip sizin taktığınız bellek DDR3(1.5 Volt) olabilir, veya tam tersi durum da söz konusu. Böyle bir şey başıma gelmişti çünkü. İki belleğin de aynı olması gerekmektedir. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı