Bir bot indirmiştim bir işi için gerekliydi aslında orda virüs yiyeceğimi biliyordum da yine de şansımı denedim, sonra zaten durum malum PC sapıttı, özelden kimsenin bilmediği not defterinde sakladığım bilgileri falan yazan oldu, Bitcoin Core'dan 60$ btc hortumlamışlar derken öyle çok önemli bir bilgi yoktu ama artık her işimi laptoptan yapmak zorunda kalıyorum, yoruyor.
Yani hocam işin makarası güzeldi; güldük, eğlendik ama hani bilgisayarda sadece oyun oynuyorum başka bir şey yapamıyorum, valla canı sıkılıyor insanın. Anakart falan değişecekse okeyim ya da format yeterliyse daha iyi, hızlı halledilir.
Sistemi ne sen sor ne ben söyleyeyim.
Monitör: MSİ G274 QPF QD
Kulaklık: HyperX Alpha Wireless
Mouse: ASUS ROG GLADIUS III AimPoint
Klavye: Z11
Telefon: S20FE
GamePad: GC30 V2
Yani hocam işin makarası güzeldi güldük eğlendik ama hani bilgisayarda sadece oyun oynuyorum başka bir şey yapamıyorum vallahi canı sıkılıyor insanın anakart falan değişicekse okeyim ya da format yeterliyse daha iyi hızlı halledilir.
Merhaba. Bu soru aklıma geldi. İkinci el parçalar alsak mesela, içindeki işlemci, anakart veya RAM'de virüs, zararlı yazılım vb. barınabilir mi? Eğer barınırsa nasıl temizlenir? Eğer öyle bir şey olursa birilerinin sizi gizlice yaptıklarınızı izlediğini düşünmek pek iyi değil. Bundan...
Anakarta direkt olarak virüs bulaşması gibi bir ihtimal yok. BIOS virüsleri var ama neredeyse imkansız bir durum. Nereden duydunuz direkt olarak anakarta bulaşan bir virüs?
Bilgisayarıma zamanında birkaç tane şey indirdiğimden dolayı büyük ihtimal bütün verilerim çalındı, hatta şu an bunu yazarken bile verilerim bir yerlere gidiyordur
Şu an bilgisayarıma bağlı 500GB M.2 SSD ve harici olarak kablo ile bağladığım 2TB SSD var. Bunların ikisine birden bir şeyler girmiştir bence. Tam hakim değilim bu konulara. Ne yapmamı önerirsiniz? M.2 SSD'yi kırıp çöpe mi atayım yoksa daha akıl mantık içeren bir çözüm yolu var mı?
1 (bir) kez temiz kurulum yapman yeterli. +şifreleri değiştir, anakartı değil. Arkadaşın bahsettiği ssd/hdddeki bilgilerin 15 değil 7 defa format ile tamamen silinmesi ya da hasar görmesidir ki o da şehir efsanesi. Virüs için format yeterli.
Lütfen yanlış bilgi veren arkadaşların kusuruna bakmayın, onlar yerine ben özür dilerim.
Açılan bilet ve raporlar ile konuya düzenleme geldi ve elemanlar ceza aldı.
Yardımcı olabildiysem çözüm olarak işaretleyebilirsiniz iyi günler.
Yani benim sorum dışında benim cahil olduğum sizlerin bilgi sahibi olduğunu düşündüğüm bir foruma sorunumu anlatıyorum, sizden yardım istiyorum. Hani 31 mi deyip dalgaya alınacaksa hiç sormayayım daha iyi değil mi?
Haklısınız gerçekten özür dileriz @571602 adlı şahıs hakkında bilet açtık. Umarım bu forumdan ban yer sizde lütfen 1 kişi yüzünden foruma kötü gözle bakmayın sizi tekrar görmekten mutluluk duyarız.
Bu arkadaşın bahsettigi hacklerin bilgilerini tamamen yok etmesi olayı. 7 ya da daha fazla format atarsan bilgiler geri dönemez vs. Ama bu işlem programlarla yapılıyor ve SSD HDD'nin ömrünü azaltıyor. O yüzden onu dinleme sen. Bir kez temiz kurulum atman yeterli. Burada elbet herkes en az 2-3 kez PC'ye virüs yemiştir, herkes dediği gibi anakarti değiştirip SSD HDD'ye 10-15 kez format atsa ohoo buradan köye yol olurdu cidden.