Bilgisayar tamir dükkanında çalışmak

Makaleler
21
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben 15 yaşındayım ileride bilgisayar veya makine mühendisliği okumak istiyorum derslerim gayet iyi (Ort. 98.50) bu tatilde hem cep harçlığı hem de bir şeyler öğrenmek amaçlı bilgisayar dükkanında çalışayım diyorum, olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harçlık için gidebilirsin ancak donanım bilgisine sahip olmak yerine bildiklerini de götürmüş olursun.
Eğer sağlam bir bilgisayarcıysa tecrübe edinebilirsin, ancak sağlam bilgisayarcı bulmak bu dönemde pek de zor.
Bilgisayar mühendisliği için yazılım bölümüne odaklanmanı öneririm.

Benim yaşadıklarımı yaşamazsın umarım. Yani arıza birisine denk gelmezsin inşallah. Vergi kaçırmaktan tut, sigortasız işçi çalıştırmaktan, kadın müşterilere salça olmaktan en kötüsüne kadar bütün pislikleri barındıran karaktersiz bir ustam vardı. Hepsini benim yanımda yapıyordu, birde cuma namazına zorlamıştı, gelmeyeceğimi belirtmiştim. Cuma namazından geldikten sonra arkadaşlarıyla bana küçük bir oyun oynamıştı. Dükkana önden ustam gelmişti ve arkasından 1, 1.5 saat sonra arkadaşları gelmişti ve 'Sen kumar sitesi kurmasını biliyor musun kardeş, bize kumar sitesi kurar mısın?' demişlerdi. Bunun üzerine ustam, 'Cumaya gelmediğine göre haram yemekten falan çekinmiyordur herhalde.' demişti. Bende o gün bırakmıştım işi. Eğer, bana yaptıkları gibi haram yiyici veya hırsızlık ile itham edilirsen hiç katlanma, çek git. Hiç kimseyle samimi olmak zorunda değilsin. Saçma şakalarına, aptal hareketlerine katlanmak zorunda değilsin. Ben orada, o adama yumruğu çakmadığım için yanarım da yanarım.

Riskli bir karar alınacaksa, yani kaybedeceğimizi bile bile bir işe kalkışıyorsak, en azından doğru olanı yapmak gerekir. Çünkü pişman olmayız.

Genelde senin yaşlarında çocuklara, 'Karnesi kötüdür, herhalde iş öğrenmek için, haya atılmak için gelmiş.' gözüyle bakarlar. Eğer benim gibi bilgisayarcıya girdiğinde hiç bir işten anlamıyorsan, yüksek ihtimalle ilk iki, üç gün para alamazsın. Eğer işe gireceğin yer tanıdıksa para muhabbeti yapmaya gerek yok bence. Zaten üç aşağı beş yukarı ne kadar alacağını biliyorsundur. Para muhabbeti yaparsan adam ilk günden bir yolunu bulup seni gönderir. Boş durmamaya çalış, ustanın gözüne batma. Dediğim gibi ilk günden para vereceğini sanmıyorum. Hatta deneme amaçlı ağzından laf almaya çalışır. Yanında senden biraz daha tecrübeli bir çalışanı gösterip, 'bak bu arkadaş şu kadar para alıyor, sen ne kadar istiyorsun?' diye sorabilir. Ki orada, o arkadaşın aldığı maaşı söylerken %99 ihtimalle sallıyordur. Bu dediklerimi hakkını arama veya bedavaya çalış olarak algılama. İşler yolundaysa zaten hakkını verecektir.

Birde BilgisayarKurdu'nun bana dediği gibi, 'windows xp kurmada ne yapıyorsan yap.' :)
İyi bir patrona denk gelmen için şans diliyorum.

@BilgisayarKurdu hocam bu arada hatırlarsın, bir kaç ay önce bende benzer konu açmıştım ve hatta ilerleyen zamanlarda işim nasıl gidiyor diye sizlerle paylaşacağım falan demiştim, maalesef olmadı. Orada ve yukarıda anlattığım gibi oldu ve bitti. :)

Son düzenleme:
Bilgisayar Mühendisliğini unut derim. Zamanında bende hayalini kurdum, fakat araştırma yaptığım acı gerçeği öğrendim. :(

Benim bilgisayar yazılımına değil donanım yazılımına merakım var. Elektrik-Elektronik Mühendisliği daha geniş kapsamlı bir meslek olduğu için, hemde benim en başarılı olduğu Fen dersim içerdiği için bu bölümü seçtim. Bilgisayar bölümünde bilgisayar ile ilgili şeyler gösteriyorlar, ama Elektrik-Elektronik'te aklına gelebilecek birçok şeyi öğreniyorsun ve buna göre firmalarda çalışıyorsun.

Mesela;
  • Tıp Elektroniği
  • Donanım şirketleri
  • Telekom firmaları
  • Beyaz eşya şirketleri
  • Askeri eşyalar yapan şirketler
Ve daha fazlası...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı