Bilgisayar tamirden sonra yavaşladı

b4rıs

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ekran kartı: 4070 laptop
işlemci:13700hx
ram: 32gb 4800 mhz
Kuzenim bilgisayarımın ekranını kırdı sonra dayısına gönderdik (tamirci) ekranı yaptı ayrıca bilgisayarın bozuk olan pilini de yaptı ve bilgisayar elime ulaştı. 5 saniyede açılan bilgisayar nedense 3 dakikada falan açılmıştı. Anlamadım masaüstü geldi 1 dk sonra Win açılış sesi geldi 37 saniyede dosya yöneticisini açıyor aşırı yavaş 120 FPS veren oyunda 13 FPS falan vermeye başladı ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD yi HDD ile değişmiş olmasın?

Sisteme verilen güçte yetersizlik olabilir eğer SSD'yi değiştirmediyse.

Vallahi parça yürütmediyse (SSD-HDD) veya macunu düzgün sürmediyse ısı yüzünden de olabilir diye düşünüyorum artı olarak sistem bileşenlerini biliyor isen CPU-Z sistem donanım kontrolü ve HDD kontrolünü yap.

HDD ile değiştirse verilerde giderdi diye düşünüyorum ve RAM'i almış olsa PC nasıl açılsın 8 GB tek slot var Windows 11 kurulu zaten ilk geldiğinde fan uyarısı veriodu başka tamirciye götürdük fanı düzeltti de böyle kaldı bir de kuzenimin dayısı yani ben bir şey çalıcağını pek düşünmüyorum ama olabilr bu arada sistme özellikleri: i5 10. nesil G1 islemci, GeForce MX250 ekran kartı, 8 GB DDR4 RAM bir de 512 GB SSD. Win XP gerektiren sistemi Windows 11'de kullanıyormuşum gibi hissediyorum qkelqkwjekl.

Disk klonlama ile veriler aktarılıyor CrystalDiskInfo programı ile diski kontrol et eğer donanım değişikliği yok ise temiz kurulum yap.

Disk klonlama ile veriler aktarılıyor CrystalDiskInfo programı ile diski kontrol et eğer donanım değişikliği yok ise temiz kurulum yap.

Yükledim ama nereden öğrendiğimizi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…