Bilgisayar tamirden sonra yavaşladı

b4rıs

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ekran kartı: 4070 laptop
işlemci:13700hx
ram: 32gb 4800 mhz
Kuzenim bilgisayarımın ekranını kırdı sonra dayısına gönderdik (tamirci) ekranı yaptı ayrıca bilgisayarın bozuk olan pilini de yaptı ve bilgisayar elime ulaştı. 5 saniyede açılan bilgisayar nedense 3 dakikada falan açılmıştı. Anlamadım masaüstü geldi 1 dk sonra Win açılış sesi geldi 37 saniyede dosya yöneticisini açıyor aşırı yavaş 120 FPS veren oyunda 13 FPS falan vermeye başladı ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD mi SSD mi ona bak yeterli ekran görüntüsü at yardımcı olurlar.

CrystalDiskInfo ekran görüntüsü.

normalde cpu z de ben test yaptığımda
Single-Core 1047
Multi-Core 2180
puanlarını alıyordum bide şimdiki haline bakın arkadaşlar bu nası bi düşüş

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-05-20 152946.png
    83,7 KB · Görüntüleme: 56
  • Ekran görüntüsü 2023-05-20 212154.png
    73,3 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
SSD var sistemden sökülmemiş RAM tarafını bilmiyorum sen kendin kontrol edersin CPU-Z'den.
İşlemci güç yönetim profili tasarruf mu dengeli ya da yüksek performans hangisinde bu da etkiler CPU kullanımını.
Harici ekran kartın var mı? Laptop hangi marka model belki de harici grafik kartı sürücünde problem vardır bunları kontrol et.
Eğer her şey normal değerde ise en iyisi işletim sistemini tekrar baştan kurup bir de öyle dene.

Aga yeni bir şey daha keşfettim, hani normalde laptoplar prize takılıyken daha iyi performans verir ya şimdi ben prizdeyken o testi yapmıştım prizde değilken yaptım 1500 puanlara çıktı yani güç girişinde sorun olabilir gibi bunu herhangi bir PC tamircisi yapabilir mi sizce. Model: HP pavlion laptop 15-CS3006NT

Sistem özellikleri
İşlemci: i5 1035G1
Ekran kartı: GeForce MX 250.
RAM: DDR4 8 GB RAM tek slot (RAM de sorun yok)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-05-20 232251.png
    75,1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:

Sisteme verilen güçte yetersizlik olabilir eğer SSD'yi değiştirmediyse.

Şu anda öyle olmuş sanırım prizdeylen YouTube'ta bilr crash veriyor ama pilden çıkarınca normal pilde kullanım oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…