Merhaba, ben taşınmadan önce bilgisayarımı sorunsuz kullanabiliyordum ama taşındıktan sonra bilgisayarımı kurdum, ancak anakart ışığı yanmadı. Fakat klavyeye, mouse'a ışık geliyor. Power tuşuna bastığımda da açılmıyor. BIOS pilini çıkarıp taktım fakat düzelmedi.
Tüm elektriksel bağlantıları kontrol ediniz. Yapabilirseniz söküp tekrar takınız. Onun dışında anakart üzerinde giren Power düğmesinin soketini vs. kontrol ediniz.
Merhaba, ben taşınmadan önce bilgisayarımı sorunsuz kullanabiliyordum ama taşındıktan sonra bilgisayarımı kurdum, ancak anakart ışığı yanmadı. Fakat klavyeye, mouse'a ışık geliyor. Power tuşuna bastığımda da açılmıyor. BIOS pilini çıkarıp taktım fakat düzelmedi.
CPU ve soğutucunun yerinden oynamadığından emin olun.
Anakartta taşınma sırasında bir darbe, eğilme ya da hasar olmuş olabilir; gözle görünür bir fiziksel hasar var mı kontrol edin
PSU'nun (güç kaynağı) açık ve çalışır durumda olduğundan emin olun.
Güç kablolarının anakarta (24 pin ve 8 pin CPU güç kabloları) tam ve doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Taşınırken kablolar gevşemiş olabilir.
CPU ve soğutucunun yerinden oynamadığından emin olun.
Anakartta taşınma sırasında bir darbe, eğilme ya da hasar olmuş olabilir; gözle görünür bir fiziksel hasar var mı kontrol edin.
PSU'nun (güç kaynağı) açık ve çalışır durumda olduğundan emin olun.
Güç kablolarının anakarta (24 pin ve 8 pin CPU güç kabloları) tam ve doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Taşınırken kablolar gevşemiş olabilir.