Bilgisayar Temizleme Sonrası Mavi Ekran

Bilal Kellegöz

Hectopat
Daha fazla  
PC tozlanmıştı. Ben de temizlemek için kasayı açıp tozlarını temizledim. Bu işlemi önceleri de yapıyordum.
Fakat dün temizlikten sonra taktığımda mavi ekran verdi. Yeniden başlat diyor, başlatıyorum fakat yine mavi ekran veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a baktığımda SSD ve harddisk dissabble gibi bir şey yazıyordu onu enable yapmaya çalıştım olmadı. Bundan yapar mı?

Bios'a baktığımda ssd ve hard disk dissabble gibi bişey yazıyordu onu enable yapmaya çalıştım olmadı. Bundan yapar mı?
HDD veya SSD kapalı diyor. Yapmaması normal mi? Dediğim gibi Windows'un kurulu olduğu HDD veya SSD'nin Sata kablosunu kontrol edebilirsin. Tam oturtamamış olabilirsin. Kabloda bir sorun yoksa Biosa reset atabilirsin.

Kablolara baktım iyice bastırdım. BIOS'a reset nasıl atmalıyım? Pili çıkarıp 10 dk bekledim, fakat kasanın fişini çıkarmıştım.

Temizle yaptığımda RAM'i çıkardım harddiskin kablolarını çıkarıp taktım. Birde jbat1 yazan pinlere tornavida ile degdirdiydim, bunları yaptıktan sonra sonucu mavi ekran. Formatla düzelir mi?

Format ile düzeleceğini sanmıyorum.

Pc açılırken mavi ekran gelince yeniden başlat ve gelişmiş seçenekler var. Gelişmiş seceneklerden bisey yapabilirmiyiz.

HDD bağlantılarını düzgün yaptıysanız , ve BİOS' daki ayarlarınız düzgün ise kuvvetle muhtemel HDD niz ölmüştür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…