Bilgisayar temizliği ne sıklıkla yapılmalıdır?

Ben şahsen 4-5 ayda bir yapıyorum. Genelde sıklığı yazın daha çok oluyor.

13 yıllık laptopumu birkez bile olsun söküp temizlemedim daha doğrusu sökemedim vidalar yalama yapmış. Acaba içinde beni hangi manzara bekliyor merak ediyorum.
Ben PS3'ümü 4 sene sonra açmıştım. Tozlar artık kuma dönüşmüştü. Sanki götürüp Sahra Çölü'nün ortasında oynamışım gibiydi.

Sıvı soğutmada aldığınızda da zaten siz su vs doldurmuyorsunuz onlar özel tip olanlar. Hazır olanlarda su eksiltme vs yok. Sürekli kapalı devir yapıyor CPU üzerinde pompası. Radyotör üzerindeki fanlar ile de soğutması gerçekleşiyor. Kontrol edeceğiniz yer radyotör fanları dönüyor mu o kadar.

Toz görürsem alırım, o kadar

13 yıllık laptopumu birkez bile olsun söküp temizlemedim daha doğrusu sökemedim vidalar yalama yapmış. Acaba içinde beni hangi manzara bekliyor merak ediyorum.
o vidalar açılır ama yenisini takarlar üzerine. Termal macun bitmiştir onda.

Yazın daha çok tozlanıyor kışın makas biraz daha geniş tutulabilir. Yaza girerken temizlenirse yazın rahat edilir.

Hocam bana göre 6 ayda bir termal macunun değişmesi ve tozların alınması lazım.

Biraz da bilgisayarın ne kadar aktif kullanıldığı ve ne kadar yükte çalıştırıldığı da önemli. Devamlı çalışıyorsa ve genellikte yükte çalışıyorsa 2-3 aya bile inebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…