Bilgisayar topladıktan sonra ekstradan yapılması gerekenler

Hungur

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, bilgisayar topladıktan sonra neler yapmam gerekir? Bios diye bir şeyden bahsettiler o ne demek?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemini kurup, BIOS ve sürücüleri güncelleyeceksiniz. Ardından AIDA 64 ve MSI Afterburner gibi programlarla sistemin stabilitesini ölçebilirsiniz.

Rehberimize bakın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba, BIOS dediğimiz şey bilgisayarın donanımlar ile kullanıcının arasında işlemler yapmasına olanak sağlayan bir tür ara birimdir. BIOS sayesinde donanımlarınızın kimliklerinden tutun, hızlarına ve özelliklerine erişim/işlem hakkına sahip olabiliyorsunuz.

BIOS nedir öğrendiğinize göre, sırası ile ne yapmalısınız onlara bakalım;

-İlk olarak bir adet işletim sistemi seçin. Günümüzün en çok kullanılan işletim sistemi Windows'tur. Başka bir bilgisayarınız varsa oradan yukarı da linki atılmış olan video yardımı ile USB Boot aracı hazırlayın ve işletim sistemini kurun.

-Kurulum sonrasında işletim sisteminin ayarlarını kişiselleştirin.

-Bilgisayarınızın içerisinde ki donanımların sürücülere ihtiyacı olacaktır, bütün sürücüleri güncelleyin. Bunun için donanımlarınızın isimlerini google da aratarak en son sürücülerini bularak indirin/kurun.

-İhtiyacınız olan programları kurunuz.

Bunları yaparken bir sorun/sormak istediğiniz nokta olursa danışabilirsiniz, merak etmeyin biz konu açan insanlara saygı duyar ve ihtiyaçlarını gideririz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı