Bilgisayar topladıktan sonra neler yapılmalıdır?

NikeK

Centipat
Daha fazla  
2-3 gün önce yeni bir bilgisayar topladım. İlk olarak Windows'u kurdum USB'ye fakat sonrasında yapılması gerekenleri tam olarak bilmiyorum. Hangi sürücüleri, hangi programları, hangi yazılımları indirmem ve güncellemem lazım? Onun dışında bilgisayarda yapmam gereken ayarlar nelerdir? Bunların hepsini detaylı bir şekilde bulabileceğim neresi var ya da bilgilendirebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının tüm güncellemelerini ve Windows'un tüm güncellemelerini yap önce bu bütün güncellemeleri yapan saçma sapan uygulamaları indirme.

Bunları yapabilirsin.

Ramlerinizin hızını BIOS'tan arttırmayı unutmayın. XMP profili olarak geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Peki bios güncellemesi yapmam gerekir mi?
yapmadığım takdirde nasıl sorunlarla karşılaşırım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İngilizceniz varsa bu rehberi takip edebilirsiniz.
Peki bios güncellemesi yapmam gerekir mi?
yapmadığım takdirde nasıl sorunlarla karşılaşırım?
Bios güncellemeleri genellikle stabil çalışma için gelen güncellemelerdir. Bazen yeni çıkan bir işlemci veya ekran kartının özelliklerini açmak veya bazı sorunlarını çözmek için gelir. Her zaman driverlarınızı güncel tutmanız tavsiye edilir fakat bios güncellemesi yaparken yaşanacak bir sıkıntıda (elektrik kesintisi vb) anakartınızın servise gitmesi gerekebilir.

Teşekkür ederim bu video yeterince yararlı oldu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…