Bilgisayar Toplama Sırasında Parça Kırılması

Montaj videolarını izleyerek evde çok basit bir kurulum yapabilirsin. Nazik olman biraz gerekebilir fakat aşırıya kaçarsan daha fazla zarar verebilirsin. En kötü VatanBilgisayar montaj hizmeti sağlıyor. Oraya gidebilirsin.(Dediğim olay 2yıl önce vardı şuan olmama ihtimali var.)
Kaç TL gibi bir ücret alırlar ?

Sizi en cok zorlayacak islemci ve islemci fani olacaktir zaten en onem verilip hasar verilmemesi gereken donanimdir. Diger donanimlar islemciye nazaran daha rahat hareket etmenize olanak tanir.
Kablolamada ise hangi kabloyu nereye takacaginizdan %100 emin olamamak sinir edecektir.

Sizi en cok zorlayacak islemci ve islemci fani olacaktir zaten en onem verilip hasar verilmemesi gereken donanimdir. Diger donanimlar islemciye nazaran daha rahat hareket etmenize olanak tanir.
Kablolamada ise hangi kabloyu nereye takacaginizdan %100 emin olamamak sinir edecektir.
İşlemci fanı her pc de bulunuyor mu? Biliyorum saçma bir soru ama i3 8100 işlemci aldım ama fan çıkmadı.

Saçma bir soru niye olsun, bilmiyorsanız öğrenmek için soracaksınız tabi ki.
İşlemci fanı her PC de bulunur fakat aldığınız işlemci beraberinde işlemci fanı ile birlikte geliyor mu derseniz o durum değişir. Bazı işlemciler fansız satılıp fanı ayrıca sizin almanız gerekebilir. İntel işlemcileri pek bilmiyorum bu konuya hakim biri cevap verecektir.
Bu arada bence siz güvenilir ve işini bilen bir bilgisayarcıya toplatın sistemi, fakat önce hem fiyat sorun hem de öğrenmek için bende yanınız da bulunmak istiyorum diyerek işinizi de garantiye almaya çalışın. Ayrıca gerçekten neyin ne olduğunu nasıl takılabileceğini öğrenmiş olursunuz.
Bu arada yanlış bakmadıysam aldığınız işlemci ile birlikte sogutucusu da geliyor olması lazım.

Son düzenleme:
Yeni bir sistem aldım. Bilgisayarcıya emanet etmek istemiyorum. Sizce kendim mi birleştiriyim parçaları yoksa bilgisayarcıya mı toplattırayım? Bilgisayarcıya toplatırsam kaç TL gibi bir ücret alır? Kendim toplarsam hiç bir bilgim yok videoları izleye izleye yaparım ve bu sırada parçaları kırarım diye korkuyorum. Konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

Sistemim;
  • i3 8100
  • GTX 1060 3GB(Tek Fan)
  • H310M
  • DDR4 2400MHz RAM
bundan 6 ay önce bilgisayar toplamaktan hiç anlamayan ben 1 hafta da 2 adet sistem topladım bence kendin halledersin onca yardımcı kaynak var :) iyi günler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı