Merhabalar.
Sizi Yanlış Yönlendirmişler,yada hesaba katmadığınız bir şey var ki oda şudur.
Örneğin gSkill marka bir ramin yurddisi fiyatı ile Türkiye fiyatı hemen hemen aynıdır. Fakat diğer OEM Ürünlerde Tasarruf Edersiniz. Hadi Garanti Kısmınıda Bir Şekilde Hallettiniz Diyelim...
Unuttuğunuz yada hesaba katmadığınız konu Gümrüktür...
Ebay ve türevleri sitelerden aldığınız 180 euro 180 paund yada 180 dolar üzeri bütün ürünlerin gümrükte takılma olasılığı vardır.
Satıcı ile iletişime geçtiğinizi ve satıcının size parçayı hediye olarak gönderdiğini farz edelim. Yinede takılma olasılığı yüksektir.
Peki gümrükte takıldı ne yapmam gerekiyor.
İşe bu noktada TC Devletinin Parçaya Koyduğu Vergiyi Ödemekle Mükellefsin bu zamanda parça TT fiyatına Azda olsa yaklaşmaktadır...
Ben Mustangıma Bazen Yurddisindan Parçalar Sipariş Ediyorum Neredeyse Tamamı Gümrüğe Takılıyor beni hem zaman olarak hem maddiyat olarak ugraştırıyor. Ve benim sipariş ettiğim parçaların çoğu elektronik ürün değil. Elektronik ürünlerde gümrükte takılma olayı daha fazla...
Öte yandan hadi bi RİSK aldın ve sipariş ettin...
Bütün parçaları birden ve aynı adrese siparis etme farklı adresler yaz...
Herşeyi kabul ettiğini farz ediyorum...
FREE shipping olayına dikkat et yani ücretsiz kargo ürünleri kovala ki ürün olduda eline ulaştı gümrük engeline takılmadan yüksek kargo paraları ödemeyesin.