Bilgisayar toplama

ValderZ

Centipat
Daha fazla  
Elimde şu parçalardan var:
Ekran kartı ASUS EN9400GT.
CD-ROM LG GH22NS30.
Hard disk maxtor STM3250310AS 250GB.
RAM 2 tane Kingston KTH-XW4400C6
Güç kaynağı İnca IPS-350W

Bilgisayara ait eski anakart ASUS M3N78-AM'ydi ama anakart yandığı için kullanılamaz halde diye biliyorum ve ikinci elini bulamadım. Yukarıdaki parçalara uygun anakart ve işlemci bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Intel® Core™2 Quad Q6600 işlemci (775pin)​

LGA 775 DDR2 Destekli Herhangi Bir Anakart Uyar Zaten. Senin Letgo'dan Foxconn Anakart diye Aratman Kalıyor Geriye.

Intel® Core™2 Quad Q6600 işlemci (775pin)​

LGA 775 DDR2 destekli herhangi bir anakart uyar zaten. Senin Letgo'dan Foxconn anakart diye aratman kalıyor geriye.

Hocam bilgisayardan çok anlamıyorum yukarıda saydığım ürünler de bayağı eski zaten en az 9-10 yıllık. Bildiğim ufak tefek şeylerden biri her ekran kartı her anakarta olmuyor her işlemci her anakart her ekran kartı ile uyuşmuyor falan. Yukarıdaki saydığım parçalar için bu işlemci seçenekler arasından iyi midir yoksa daha pahalıya uyuşan daha iyi bir işlemci bulabilir miyim?

Hocam bilgisayardan çok anlamıyorum yukarıda saydığım ürünler de bayağı eski zaten en az 9-10 yıllık. Bildiğim ufak tefek şeylerden biri her ekran kartı her anakarta olmuyor her işlemci her anakart her ekran kartı ile uyuşmuyor falan. Yukarıdaki saydığım parçalar için bu işlemci seçenekler arasından iyi midir yoksa daha pahalıya uyuşan daha iyi bir işlemci bulabilir miyim?

Hocam LGA 775 pin anakart yani eski bir anakarttır sisteminde DDR 2 desteği var elinizdeki RAM'ler ile uyumlu geriye bir tek işlemci kalıyor işlemci 4 çekirdekli yeter ileride ekran kartı değiştirmeyi düşünürsen GTX 750 Ti al RAM'leri 8 GB yap yeter.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam LGA 775 pin anakart yani eski bir anakarttır sisteminde DDR 2 desteği var elinizdeki RAM'ler ile uyumlu geriye bir tek işlemci kalıyor işlemci 4 çekirdekli yeter ileride ekran kartı değiştirmeyi düşünürsen GTX 750 Ti al RAM'leri 8 GB yap yeter.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkür ediyorum hocam evde bilgisayarın eski işlemcisini buldum da eğer biliyorsanız sizin söylediğiniz işlemci ile aralarındaki farkı öğrenebilir miyim hangisi daha iyidir

Dosya Ekleri

• IMG_20211101_163635.jpg
    IMG_20211101_163635.jpg
    182,3 KB · Görüntüleme: 43
Çok teşekkür ediyorum hocam evde bilgisayarın eski işlemcisini buldum da eğer biliyorsanız sizin söylediğiniz işlemci ile aralarındaki farkı öğrenebilir miyim hangisi daha iyidir.

Hocam bu işlemci oyun için iş görmez fazla çok hafif oyunları oynatır internet oyunlarını falan indirmeden internette falan gezinicem benim oyun merakım yok dersen kullan derim bu anakarta uygun işlemci biraz zor bulursun anakartındaki işlemciyi değiştirme seçeneğin yok dediğim işlemci bu anakarta uymaz. Performans açısından dediğim işlemci de 4 çekirdek var bu işlemcide 2 çekirdek ondan en az 4-5 kat daha iyidir hocam dediğim işlemci ama anakartına uymaz.

Hocam bu işlemci oyun için iş görmez fazla çok hafif oyunları oynatır internet oyunlarını falan indirmeden internette falan gezinicem benim oyun merakım yok dersen kullan derim bu anakarta uygun işlemci biraz zor bulursun anakartındaki işlemciyi değiştirme seçeneğin yok dediğim işlemci bu anakarta uymaz. Performans açısından dediğim işlemci de 4 çekirdek var bu işlemcide 2 çekirdek ondan en az 4-5 kat daha iyidir hocam dediğim işlemci ama anakartına uymaz.

Hocam zaten şu an elimde anakart yok gidip yeni bir anakart alacağım.

Benim için şuan lazım olan tek şey ana kart. ekran kartları malûm artık çok pahalı. Laptop al diyorsunuz da intel atom işlemcili laptoplar 3 binden başlıyor :D sanırım söylediğiniz işlemci iyi bir işlemci ve internetten baktım benim için fiyatı baya uygun. Intel Core 2 Quad Q6600 işlemci , Nvidia EN9400GT ekran kartı ile uyacak bir ana kart bulursam benim için her şey tamam olacak. Önerdiğiniz bir anakart var mı sizi de yordum kusura bakmayın.
Hocam Siz En İyisi Laptop Alın Elinizdeki Parçaları Letgo'dan Satın GT940M ekran kartlı laptop alın toplamaya değmez gibi duruyor

Benim için şu an lazım olan tek şey anakart. Ekran kartları malûm artık çok pahalı. Laptop al diyorsunuz da Intel atom işlemcili laptoplar 3 binden başlıyor :D sanırım söylediğiniz işlemci iyi bir işlemci ve internetten baktım benim için fiyatı bayağı uygun. Intel Core 2 Quad Q6600 işlemci, NVIDIA EN9400GT ekran kartı ile uyacak bir anakart bulursam benim için her şey tamam olacak. Önerdiğiniz bir anakart var mı sizi de yordum kusura bakmayın.

Ben size Letgo'dan 3000'e NVIDIA GT940M ekran kartlı laptop bulayım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı