Bilgisayar Toplamak İçin Hangi Parçaları Almalıyım?

Hangi seçenek daha mantıklı?

• 1

• 2

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

MBirhanM

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Ben yavaş yavaş sistem toplamak istiyorum ileriye dönük ve parçaları alıp evde tutmak istiyorum hepsi tamamlanınca birleştireceğim. Arkadaşımda Almanya teknoloji mağazasında geçerli 300 euro kuponu var ve bana ne istiyorsun dedi ve bende bilgisayar toplamak istediğim için bilgisayar parçası istediğimi söyledim. Şuan aklımda bir kaç yöntem var hangi parçaları almam gerektiği yönünde.

1- (310 euro) Anakart, 500GB SSD WesternDigital Black ve 16GB Corsair RAM (Bu parçaları alırsam hangi anakartı almalıyım bilmiyorum. Wi-Fi özelliği olan bir anakart istiyorum. 140 euroya Asus Prime B550M-A (Wi-Fi) anakart var. Bu anakart iyi midir alınır mı?) Sizden anakart tavsiyesi de istiyorum eğer bu şıkkı tercih etmemi tavsiye ederseniz.

2- (313 euro) AMD Ryzen 7 3700X Wraith soğutuculu işlemci (3600XT daha iyi derseniz onuda alabilirim ama onda Wraith soğutucu yok)

Arkadaşım Eylül ayında buraya gelecek o zamana kadar vaktim var. Hangi parçaları alırsam bana daha uyguna gelir burada geri kalan parçaları almak isteyince? Sizden tavsiye, akıl ve fikir istiyorum. Kendi başıma pek toplayamam sizlerin yardımıyla en iyisini toplayabilirim.

Yani bu parçalar bana 10 15 euroya gelmiş olacak. O yüzden en doğru seçimi yapmak istiyorum yardımlarınızla.

İlk olarak çok şanslısınız :D bayağı kıskandım 2. olarak madem zamana yayıyorsunuz bence 1. seçeneği seçin sonra Ryzen 4000 bir işlemci takarsınız.

İlk olarak çok şanslısınız :D bayağı kıskandım 2. olarak madem zamana yayıyorsunuz bence 1. seçeneği seçin sonra Ryzen 4000 bir işlemci takarsınız.

İnşallah çok çok daha iyileri sizin olur hocam. Seçenek 1 bana da mantıklı geliyor çünkü önümüzdeki 2 3 ay içinde yeni işlemciler ve ekran kartları çıkacak ve almak istediğim işlemci eski olmuş olacak.

Sadece AM5 yüzünden hangi anakartı almalıyım onu bilmiyorum. Ve almak istediğim anakartta Wi-Fi olsun istiyorum.

İnşallah çok çok daha iyileri sizin olur hocam. Seçenek 1 bana da mantıklı geliyor çünkü önümüzdeki 2 3 ay içinde yeni işlemciler ve ekran kartları çıkacak ve almak istediğim işlemci eski olmuş olacak.

Sadece AM5 yüzünden hangi anakartı almalıyım onu bilmiyorum. Ve almak istediğim anakartta Wi-Fi olsun istiyorum.

İnşallah diyelim :D normal bir anakarta Wi-Fi aparatı takabilirsiniz.

MPG almayın Anakart çok sıcak oluyor genelde. TUF B550M WiFi paranız yetiyorsa onu alın. Yetmezse Prime yeter.
Asus TUF B550M-PLUS WIFI anakart var hocam 164 euroya ve Asus Prime B550M-A Wi-Fi var 140 euroya ikiside microATX ve birde MSI MAG B550M MORTAR WIFI var 172 euroya. Hangisini almam mantıklı olur? AM5 çıkacak deniliyor 2021de bunu göz önüne alınca ucuz olan daha mantıklı duruyor 4 5 yıllık orta üst düzey kullanım için. Siz ne dersiniz?
Ben olsam işlemciyi aldırttırırdım. 1. seçenekte ger şey karman çorban. Ve bir o kadar da yeteri kadar performanslı değiller. R7 3700X alın. 3600XT alınmayacak kadar komik bir işlemci.
Evet işlemcide güzel ama yeni işlemciler çıkınca eski olacak hocam bir kaç aya o yüzden beklemek istiyorum biraz 4000 serisi işlemcileri

ASUS TUF B550M-PLUS Wi-Fi anakart var hocam 164 Euro'ya ve ASUS Prime B550M-A Wi-Fi var 140 Euro'ya ikisi de microatx ve bir de MSI Mag B550M Mortar Wi-Fi var 172 Euro'ya. Hangisini almam mantıklı olur? AM5 çıkacak deniliyor 2021'de bunu göz önüne alınca ucuz olan daha mantıklı duruyor 4 5 yıllık orta üst düzey kullanım için. Siz ne dersiniz?

Evet işlemcide güzel ama yeni işlemciler çıkınca eski olacak hocam birkaç aya o yüzden beklemek istiyorum biraz 4000 serisi işlemcileri.

4000 serisinin ne zaman çıkacağı ve fiyatının nasıl olacağı hiç belli değil. Merak etme eski kalmayacak. R7 3700X gayet sağlam bir işlemcidir.

Asus TUF B550M-PLUS WIFI anakart var hocam 164 euroya ve Asus Prime B550M-A Wi-Fi var 140 euroya ikiside microATX ve birde MSI MAG B550M MORTAR WIFI var 172 euroya. Hangisini almam mantıklı olur? AM5 çıkacak deniliyor 2021de bunu göz önüne alınca ucuz olan daha mantıklı duruyor 4 5 yıllık orta üst düzey kullanım için. Siz ne dersiniz?
Çok pardon ben çok nadir sürelerle giriyorum. Ryzen 5000 çıkınca AM5 geçileceği için sizin için hangisi uygunsa onu alın. Eğer AM5 İşlemci alacaksanız çıkınca B550M-A WİFİ alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı